Amazon iddialarıyla gelen Bitcoin rallisi!

Yayınlama: 26.07.2021 10:59:00 Güncelleme: 26.07.2021 11:11:04

Dünyanın en büyük e-ticaret platformu Amazon'un bu yılın sonuna kadar Bitcoin ile ödeme almaya başlayacağı iddiaları BTC'yi 40 bin dolar yakınlarına taşıdı

Amazon iddialarıyla gelen Bitcoin rallisi!
Elon Musk ve Çin'le çöken Bitcoin fiyatları, yine Elon Musk ve Amazon'la zirve yaptı.
Dünyanın en büyük kripto para madencilik ülkesi Çin'den birbiri ardına gelen madencilik yasakları, Elon Musk'ın Bitcoin'in çevresel etkilerini gerekçe göstererek yaptığı piyasa spekülasyonları Bitcoin'in tarihi zirvesinden dönerek uzun süredir yatay aşağı bir seyre girmesine neden olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Twitter CEO'su Jack Dorsey ile canlı yayına çıkan Elon Musk'ın yeniden Bitcoin ile ödeme almaya başlayabileceğini açıklaması BTC'nin uzun süredir görülmemiş bir hızla yükselişini tetiklerken 28-29 bin dolar bandından yükselişe başlayan Bitcoin yeniden 34 bin dolarları gördü. Bugün ise Amazon'un bu yılın sonuna kadar BTC ile ödeme kabul edebileceğine yönelik kaynağı belirsiz iddialar, Bitcoin'in 40 bn sınırına dayanmasını sağladı. Amazon'un gerçekten böyle bir planı olup olmadığı belli değil. Herhangi bir açıklama da yok ortada. Fakat uzun süredir ayı piyasasında olan Bitcoin için bu söylenti bile ya bir fırsat ya da bir tuzak olarak değerlendirildi.

40 bin dolar ise artık BTC için en kritik seviye. Eğer 40 bin doların üzerinde kapanış gerçekleşirse Bitcoin için 42 bin-60 bin dolar bandında yeni bir yatay hareket gerçekleşeceği, bu trendin ise Bitcoin Dominance için yeterli bir süre olacağı iddiası var.

Öte yandan BTC balinalarının tavrı henüz netleşmiş değil. Ki elinde çok yüklü pozisyonlar bulunan balinaların en ufak negatif hareketinin piyasadaki iyimser havayı yeniden altüst edebileceğini unutmamak gerekiyor.

Bir kesim BTC'nin yatay yukarı seyri sırasında altcoin rallilerinin gerçekleşeceğini ve dolayısıyla altcoinlerin bu dönemde tarihi zirve yapacağını öne sürerken diğer bir kesim ise önce BTC rallisinin zirveyle gerçekleşeceğini, altcoin rallilerinin bu zirveden sonra başlayacağını öne sürüyor. Fakat ne olursa olsun bir önceki zirvenin üzerinde kapanışlar görmeden kripto paralarda her türlü senaryoya hazırlıklı olmak gerektiğini de unutmamak şart.