Bitcoin vadeli ETF'de ilk işlem gününde 1 milyar dolarlık hacim

Yayınlama: 20.10.2021 12:45:00 Güncelleme: 20.10.2021 12:52:53

Kripto para piyasaları için bir dönüm noktası olarak kabul edilen BITO'ya ilk işlem gününde kripto para yatırımcıları hücum etti

Bitcoin vadeli ETF'de ilk işlem gününde 1 milyar dolarlık hacim
İlk gününde 24 milyondan fazla hissenin el değiştirmesiyle ilk vadeli kripto para bağlantılı yatırım fonu BITO'da yaklaşık 1 milyar dolarlık işlem hacmi işlem görüldü. 

Bloomberg verilerine göre , BITO gün içinde yaklaşık yüzde 4.9 artışla 41.94 dolara çıktı. Rapora göre, BITO opsiyonları, NYSE Arca Options ve NYSE American Options borsalarında 20 Ekim'de işlem görmeye başlayacak.

Merakla beklenen Bitcoin vadeli işlem fonu geçtiğimiz hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından onaylandı ve 19 Ekim'de New York Menkul Kıymetler Borsası'nda 40.88 dolar açılış fiyatı ile işlem görmeye başladı.

Kripto odaklı sermaye piyasaları platformu FRNT Financial Inc.'in CEO'su ve kurucu ortağı Stephane Ouellette, bunun oldukça başarılı bir lansman olduğunu söyledi ve şunları ekledi: “Perakende yatırımcıların BTC'ye katılmak zorunda oldukları yolların miktarı göz önüne alındığında, ABD merkezli ETF'lerin yine de niş olsa bile bir tür gizli talebi karşıladığı açık.”

Bloomberg TV'de konuşan ProShares'in küresel yatırım stratejisti Simeon Hyman, yeni piyasaya sürülen yatırım ürününün normal aracılık hesapları aracılığıyla BTC'ye yatırım yapmanın uygun bir yolu olduğunu belirtti: “Bunu yapmanın kolay ve sağlam bir yolunu bekleyen birçok insanın şimdi dahil olmasına ve portföylerinde bulundurmasına izin vereceğini” ekledi.

BITO, dün piyasa kapanışından önce müşterilerden gelen 8.800'den fazla satın alma emriyle Fidelity platformunda en çok satın alınan varlıklardan biriydi .

Analistler büyük volatilitenin devam etmesini bekliyorlardı, ancak Bitcoin fiyatları Çarşamba sabahı Asya seansında tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaştı. 

Analistler, Valkyrie Bitcoin Strategy ETF'nin bu hafta BTFD kodu altında işlem görmeye başlamasını bekliyor ve bu da momentuma katkıda bulunabilir .