Bitcoin yatırımcılarını ürküten düzeltme! Altcoin rallisi mi başladı?

Yayınlama: 27.10.2021 15:18:00 Güncelleme: 27.10.2021 16:31:40

Tarihi zirvesini 67 bin 277 dolara taşıyan Bitcoin'in bugünkü sert geri çekilmesi özellikle trader kripto para yatırımcıların ürküttü. Hodlcılar ise sakin ve yeni zirve için sabırlı

Bitcoin yatırımcılarını ürküten düzeltme! Altcoin rallisi mi başladı?
Bitcoin'in 70 bine dayanan son yükselişinin ardından gelen kar realizasyonları Bitcoin'de yön yeniden aşağıya mı döndü telaşını beraberinde getirdi. Fakat genellikle bu endişe kısa vadeli fiyat hareketlerinden beklenti içerisine giren kripto paracılar için geçerli.
Bitcoin'in 58 bin dolar yeniden yaklaşması karşısında acaba negatif bir haber mi geliyor dedikoduları artsa da genel itibariyle analistlerin görüşü bu türden düzeltmelerin normal ve yararlı olduğu yönünde. Bitcoin'in 59 binin üst bandı ve 62 bin dolar aralığında sıkışmasının ardından bir harekete ihtiyacı olduğu zaten herkes tarafından dile getiriliyordu. Hatta büyük bir pozitif haberin bu sıkışmayı 100 binlere yakın yeni bir zirveyle açacağı da düşünülüyordu. Fakat sıkışmanın ardından açılımın aşağı yönlü olması baz yatırımcıların kafasını karıştırdı.

Teknik olarak ise 58 bin desteği şu an itibariyle çalışıyor. Bu desteği aşağı yönde kırması halinde ise 48 bin-51 bin aralığında yeni bir zirve için sert yükselişe hazırlık yaşanabileceği düşünülüyor. 

Peki Bitcoin'deki bu düşüşün sebebi neydi? Aslında işin sırrı bir çok Bitcoin analistine göre Bitcoin'deki pozisyonların dağılımında. Long yani uzun vadecilerin ağırlığının son dönemde iyice arttığı günleri görüyoruz. Bu da short ve long pozisyonların dengesizleşmesine neden oluyor. Nasıl ki short pozisyon sahiplerini silkelemek ve likidasyona upratmak için sert hareketler özellikle balinalar cephesinde görülüyorsa long pozisyon sahiplerini panikletmek için de ara ara benzer hareketlerin yapılması normal olarak değerlendiriliyor.

Hodlcılar yani uzun vadeciler için ise her halükarda hava hoş. Onlar Bitcoin'de yeni zirvenin neree oluşacağı konusunda teredütte sadece.

Öte yandan bir diğer tartışma bu düzeltmenin altcoinleri ateşleyecek geri çekilme olup olmadığı çerçevesinde dönüyor. Bazı kripto para fenomenlerine göre altcoinlerdeki hareketlenmeye bakılırsa altocin sezonu başlıyor olabilir. Öte yandan diğer bir kesim bu karara varabilmek için henüz erken ve BTC dominans bir altcoin rallisini destekleyecek bir seviyede değil. Hangi kesim haklı önümüzdeki günlerde göreceğiz.