Bitcoin yeniden kritik eşikte

Yayınlama: 29.06.2022 12:02:00 Güncelleme: 29.06.2022 14:25:35

Küresel piyasalarda düşük iştah kripto varlık piyasasına da yansıdı. Bitcoin yeniden 20 bin doların altını test etti

Bitcoin yeniden kritik eşikte

Küresel piyasalarda düşük iştah kripto varlık piyasasına da yansıdı. Dünyanın en büyük kripto para birimi, gün içinde 20 bin doların altını test etti. Singapur’da en iyi 100 tokeni içeren MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 endeksi, yüzde 2,1 oranında düşüş kaydetti.

Fundstrat teknik stratejisti Mark Newton Salı günü ilettiği bir notta “Kısa vadeli tekniklerin çoğu, dip noktasından önce son bir “temizlenme düşüşü” şansının ortalamanın üstünde olduğuna işaret ediyor. İlk tehlike 20,491 doların altındaki bir günlük kapanışta gerçekleşirken, 19,744 doların altında bir geri çekilme 17,592 doların yeniden test edilmesini getirebilir. Teknik olarak, 17 bin 592 doların altında, 12 bin 500 ile 13 bin dolardan önce pek bir destek yok; dolayısıyla bu bölgenin orta vadeli alıcıların ürün eklemesi için mükemmel bir yer olacağını umuyorum.” dedi.

Fundstrat, yine de daha fazla düşüşün satın almak için iyi bir şans yaratabileceğini söyledi ve "İki ila üç hafta içinde daha düşük seviyelerde düşüşleri satın almaya bakın" yorumunda bulundu.

Kripto piyasaları son aylarda, riskli varlıklara olan iştahın kaybolmasıyla büyük düşüş yaşadı. Kripto piyasaları ayrıca Terra/Luna ekosisteminin erimesi, hedge fonu Three Arrows Capital'deki sorun ve Celsius gibi platformlarda para çekme işlemlerinin askıya alınmasının yanı sıra Crypto.com, Coinbase ve BlockFi gibi şirketlerin işten çıkarma duyuruları etkisiyle de kan kaybetti.

Oanda'nın kıdemli piyasa analisti Craig Erlam, “Son birkaç aydaki olumsuz manşetler göz önüne alındığında fiyatların sabitlenmesinden dolayı kripto piyasasının rahatlamış olması gerekiyor. 20 bin doların üzerinde herhangi bir ivme elde edememesi nedeniyle önümüzdeki haftalarda daha fazla düşüş gelmesinden korkuyor ve insanların ne yapacağını merak ediyorum” şeklinde konuştu.