Bitcoin yükselirken Cardano'nun kurucusundan şok uyarı

Yayınlama: 19.10.2021 18:22:00 Güncelleme: 19.10.2021 18:30:37

Cardano'nun kurucusu Charkes Hoskinson, ilk ABD Bitcoin vadeli ETF'sinin işlem gördüğü bu dönemde uyardı: Hiç heveslenmeyin, ABD Hazine'si dijital paraları öldürmekte kararlı

Bitcoin yükselirken Cardano'nun kurucusundan şok uyarı
SEC, ilk ABD bitcoin vadeli ETF'sinin ticarete başlamasına izin vergi. Kripto paraya yatırımın halk arasında daha yaygın bir şekilde benimsenmesi için bu önemli bir adım olarak görülüyor. Haber, kripto piyasasında bayram havası estirirken Bitcoin'in de tarihi zirve testlerine dönmesini sağladı.

HOSKINSON: ABD BITCOIN'İ TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR
Ancak dünyanın dördüncü en büyük kripto para birimi olan Cardano'nun kurucusu Charles Hoskinson, ABD hükümetinin hala dijital paraları durdurmaya kararlı olduğunu düşünüyor.

ABD'li Hoskinson, geçen hafta sonlarında bir konferansta, hükümetinin dijital varlık tarafından “tehdit edildiğini” hissettiği için kripto para birimini “öldürmek” için elinden gelen her şeyi yaptığı konusunda uyardı.

Geçen hafta Cape İnovasyon ve Teknoloji Girişimi kapsamında Güney Afrika'da düzenlenen bir konferansta konuşan Hoskinson, ABD hazinesini yönetenleri eleştirdi.

Cardano'yu yaratmanın ardındaki amaç hakkında “Kapsayıcı hesap verebilirlik, esneklik, ademi merkeziyetçiliğin peşindeyiz, ulusötesi anlaşmalar veya ulus devletlerin veya şirketlerin iyi oynamasını gerektirmeyen kuralların, şartların ve geçişlerin peşindeyiz” dedi.

AMERİKAN HALKI, DEVRİMCİLİKTEN ÇİTİNİ ONARMAK İÇİN İZİN İSTEYEN BİR KONUMA GEÇTİ
Hoskinson, "Washington DC'de Hazine Bakanlığı, endüstrimizi öldürmek için elinden gelen her şeyi yapıyor, çünkü endüstrimiz tehdit ediyor. Arka bahçemizde 2 trilyon dolarlık bir endüstri ortaya çıktı ve hükümetim onu ​​öldürmeye çalışıyor.” dedi.

Girişimci, “Ben bir Amerikalıyım, ülkemi seviyorum. Amerika'yı oldukça özel yapan şeylerden biri, çok fazla değişmemiz, her zaman birleşmemiz ve kaynaşmamızdır. Biz bir tür orijinal asiyiz. … Ama yolun bir yerinde ilk isyancılar ve devrimciler olmaktan 'çitimi onarmak için izin almam iki yılımı aldı' konumuna geçtik” dedi.

ABD hükümeti, şu anda dijital paraların ticaretinde çok az kısıtlama olmakla birlikte, kripto para birimini düzenlemek istediğini belirtti.

Madeni paraların kara para aklamayı ve dolandırıcılığı kolaylaştırdığı ve çılgınca dalgalanarak insanların geçim kaynaklarını etkilediği biliniyor.

Geçen ayın sonlarında ABD, Rusya merkezli Suex.io adlı kripto para birimini, fidye yazılımı saldırısı için bir ödeme sistemi olduğu endişesiyle ilk kez kara listeye aldı.

Aynı zamanda, Çin Merkez Bankası, blok zincirleri içeren tüm finansal işlemlerin yasa dışı olduğunu söyleyerek kripto para birimini yasakladı .

Ancak ABD, her şeyi yasaklamak gibi aşırı bir adıma geçme niyetinde olmadığını söyledi.

Avustralya'da düzenleyici ASIC, "Avustralyalıları kripto varlıkla ilgili finansal ürün ve hizmetlere yatırım yapma konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz" dedi.