Bitcoin'de 58 bin desteği çalıştı, fiyat yeniden yükselişte

Yayınlama: 28.10.2021 13:39:00 Güncelleme: 28.10.2021 13:44:55

Birkaç gündür Bitcoin'de özellikle longçuları silkeme operasyonu başarılı oldu. Balinaların operasyonuyla Bitcoin 58 bin desteğinden güçlü destek buldu

Bitcoin'de 58 bin desteği çalıştı, fiyat yeniden yükselişte
Bitcoin fiyatları birkaç gündür geniş bir marjda dalgalanıyor. 60 binin altında önce 59 binden destek bulmaya çalışan Bitcoin, son 24 saat içerisinde 58 bin desteğinin gücünü test etti. Özellikle Bitcoin balinalarının long pozisyonları panikletmek için bilinçli gerçekleştirdiği düşünülen bu silkemele operasyonun ardından 58 bin 200'lerden destek alan Bitcoin yeniden kendini 60 bin seviyesinin üzerine attı. 
Öte yandan Bitcoin'de son 24 saatte işlem hacminde yüzde 7'ye varan bir düşüş yaşandığı da gözden kaçmıyor
Bitcoin için kısa vadede dalgalı yatay seyirn devamı beklense de bu yılın sonu, 2022'nin başına kadar yeni bir tarihi zirve hareketi beklentisi sürüyor. Yeni zirve için tahminler ise önce 80 bin seviyesini üstü ardından da 100 bin seviyeleri.

Altcoinlerde ise genele yayılmamış tek tek yükselişler dikkat çekiyor. Birkaç gün boyunca piyasayı derinden sallayan Shiba Inu gelen sert düşüşle gündemden düşüyor derken bugün yeniden yükseliş dikkat çekiyor. Gözler ise diğer alt coinlere çevrildi. Shiba'nın yükselişi coini piyasa değerinde en yüksek 10 arasına soktu. Fakat alt coinlerde beklenen toplu ralli için Bitcoin dominasyonu takip ediliyor.
BTC dominance şu sıralar yüzde 44.56 seviyesinde. Altcoinlerde toplu bir ralli için paranın Bitcoin'den altcoinlere kayması gerektiği, bunun da en azından yüzde 50'nin üzerinde bir BTC dominans halinde gerçekleşebileceği düşünülüyor.
Bunun gerçekleşmesi durumunda özellikle Bitcoin'de elde edilen getirilerin altcoinlere kayarak diğer coinlerde güçlü bir yeni ATH hareketi getirebileceğine inanılıyor.