Bitcoin'de büyük silkeleme!

Yayınlama: 06.12.2021 11:52:00 Güncelleme: 06.12.2021 12:33:15

BTC 47 bin 731 dolardan önce 49 bin 410 dolara sıçradı. Ardından 47 bin 828 dolara geri indi. Ardından yeniden 48 bin 478 dolara çıktı. Ve bunların hepsi sadece 1 saat 15 dakika içerisinde gerçekleşti

Bitcoin'de büyük silkeleme!
Bitcoin'de hareketler giderek agresifleşiyor. Beklenenin üzerinde gelen düzeltmenin ardından yatırımcılar ve analistler kararsız ve suskun. Gerçekten büyük yukarı final hareketi mi yapacak yoksa yeni bir yukarı gösterip yeniden daha sert (40 bin doların altına) yeni bir düzeltmeye mi girecek bir anda her şey flulaştı. Aslında herkesin yükseliş beklediği piyasalarda çok da şaşırtıcı olmayan bu kafa karıştırma piskolojisi alt coinlerin de son dönemin en düşük seviyelerini test etmesine sebep oldu. Normal döngülerini terk eden alt coinler, zaten beklenen düzeltme seviyelerini hiç de umulmayacak kadar düşük noktalara kadar taşıdı. Elbette bunda Bitcoin'de gün içerisinde gerçekleşen öngörülemez ani yükseliş ve düşüşlerin de büyük payı var.
Örneğin bugün geçtiğimiz 1.5 saat içerisinde yaşananlar gerçekten alt coin yatırımcılarını oldukça zor durumlara soktu. Bitcoin 1 saat 15 dakika içerisinde yukarı ve aşağı yönde yüzde 8'i aşan bir dalgalanma yaşadı. Ardından Bitcoin'de gerçekleşen son hareket ise yarım saat içerisinde Bitcoin'in 47 bin 100 dolara kadar inmesi oldu. Yeni bir sert düzeltme öncesi son bir çıkış bekleyen alt coin yatırımcılarının çoğu da maliyetlerinin altında bu hareketlere yakalandığı için zarar azaltmak için yeni bir yukarı hareket beklemek zorunda kaldı. 
Bir çok uzman bu hareketlerin bu kadar agresif olmasını aynı sebebe bağlıyor: Balinaların short ve long pozisyonları likide etme hamleleri. Büyük bir ralli öncesinde bu tarzdan kaldıraçlı işlem yapan oyuncuları silkeleyen balinaların hareketleri keskinleştirerek al-satçı yatırımcıları piyasadan uzaklaştırmaya çalıştığı düşünülüyor.