Bitcoin’de düşüş sona erdi mi? Dip göründü mü?

Yayınlama: 24.01.2022 12:16:00 Güncelleme: 24.01.2022 13:20:02

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü: Yüzde 10’luk potansiyeli bulunan Bitcoin 38.500 dolar seviyelerini test edebilir

Bitcoin’de düşüş sona erdi mi? Dip göründü mü?

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, haftanın ilk gününde Fed öncesi gerilen piyasalarda Bitcoin’deki düşüşü değerlendirdi.

İşte Süllü’nün yazısı…

“Çarşamba günü gerçekleşecek olan yılın ilk FOMC toplantısından faizlerde değişiklik yönünde bir karar alınması beklenmezken, çok daha önemli bir konu takip edilecek. Eski Fed Başkanı Bernanke’nin de dediği gibi para politikalarının yüzde 85’i sözlü yönlendirmeden oluşur. Bu nedenle eski karar metnine göre cümlelerdeki değişiklikler yakinen takip edilecek. ABD tahvilleri de bu yönüyle toplantı öncesi bir miktar sakinleşti ve fiyatlayabildi. Kripto paralarda ise beklenen düşüş gerçekleşti ve teknik hedefimiz 35.000 dolar seviyesi test edildi. Düşüşün son bulduğundan ziyade dibe daha yakın olduğumuzu söylemek daha doğru olur. Zımni oynaklık seviyesi normalleşmeye başladı, bu yatırımcıda fiyat değişikliği beklentisini artırarak yeni alımlara neden olabilir. Piyasada artan stablecoin arzı ve borsalardan çekilen Bitcoin rakamlarındaki artış da dip seviyelerde olduğumuzun izlenimini veriyor. Üçüncü olarak ise cüzdanında 10 bin ve üzeri olan hesapların BTC bakiyelerindeki artış da büyük oyuncuların aldığını gösteriyor. Öyleyse Bitcoin başta olmak üzere piyasa dengelerini değiştirmeyecek bir haber oluşmadığı sürece Fed stresinin atlatılması ile birlikte yukarı tepki şansına sahip. Teknik olarak da yüzde 10’luk potansiyeli bulunan Bitcoin 38.500 dolar seviyelerini test etmek isteyebilir.”