Bitcoin'de ürküten grafik! Aylık grafikteki döngü gerçekleşirse?..

Yayınlama: 06.12.2021 12:21:00 Güncelleme: 06.12.2021 12:28:57

Bitcoin ile ilgili teknik analiz öngörü grafikleri havalarda uçuşuyor. Fakat aylık bazda bakıldığında BTC'nin Mayıs döngüsü bu ay için bir gösterge olabilir mi sorusu herkesin korkulu rüyası

Bitcoin'de ürküten grafik! Aylık grafikteki döngü gerçekleşirse?..
Bitcoin'in yeni bir zirve hareketini gerçekleştireceğinden kimsenin kuşkusu yok. Çoğu teknik analist bu beklentiyi Aralık ayı için öngörmüştü. Fakat Kasım ve Aralık ayları kripto para yatırımcıları için hiç de mutlu olmadı. Her ne kadar Kasım ayında Bitcoin tarihi zirvesini görmüş olsa da bu ay, aynı zamanda düşüş döngüsünün de başladığı ay oldu. Aralık ayı ise şu ana kadar Kasım'ı aratır nitelikte. En yüksek 59 bin doları gören Bitcoin, buradan başlayan çok sert ve agresif düşüşleriyle 42 bin dolar seviyesini test etti ve düşüş de hala bitmiş değil. Haftalık ve günlük grafiklerde teknik analistlere göre hala bir ay içi yukarı potansiyel görünüyor olsa da Kasım ve Aralık aylarına ilişkin aylık grafikteki döngünün, bu yılın Nisan-Mayıs döngüsüyle benzerliği ürkütücü. Eğer aynı döngü gerçkeleşecekse bu ay içinde yeni bir yukarı hareket gerçekleşse bile bu tepeden çok daha sert bir düşüşle Bitcoin'in ayı beklenmedik seviyelerde kapatma ihtimali dikkat çekiyor. Peki aylık döngü bundan sonrası ve yeni bir ralli için hangi ayları işaret ediyor? 
Eğer aynı döngü gerçekleşirse Ocak ayında da küçük bir düşüş, Şubat ayında ise Aralık düşüşünün üçte birine kadar geri alan bir yükseliş, Mart ayında daha sert bir yükseliş, Nisan ayında düzeltme ama yeni bir zirve, Mayıs ayında büyük ralli ve Haziran ayında son tarihi zirve ile yeniden hızla ayı piyasasına dönüş demek.
Elbette bu senaryo tamamen bu yılın ilk çeyreğinde yaşanan döngünün aynısının gerçekleşmesi halinde geçerli.
Öte yandan büyük Bitcoin sahiplerinin aklındaki senaryo bütün teknik analiz göstergelerini alt-üst de edebilir.