Bitcoin'deki yükselişi balinalar sürüklüyor

Yayınlama: 19.10.2021 16:31:00 Güncelleme: 19.10.2021 16:34:52

Bir veri analisti, devam eden Bitcoin fiyat artışının balinalar tarafından yönlendirildiğini ve henüz herhangi büyük bir açıkçı tasfiyesi de olmadığını söyledi.

Bitcoin'deki yükselişi balinalar sürüklüyor
Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor ve kripto para birimine olan talep, kripto borsalarındaki yükseliş hacimlerinde de önemli ölçüde arttı. Dünyanın en popüler kripto para birimi, Coinbase'de 62 bin dolara yakın seviyelerden işlem görüyor ve Ekim ayındaki ralliyi yüzde 40'ın üzerine çıkarıyor. Bir analist, mevcut Bitcoin rallisinin balinalar tarafından yönlendirildiğini ve açık pozisyoncuların tasfiyelerinde (likdiasyonda) henüz büyük bir sıçrama olmadığını belirtti.

Güney Kore merkezli tanınmış bir veri analizi ve araştırma şirketi olan CryptoQuant'ın CEO'su Ki Young Ju, Bitcoin fiyatlarının son zamanlarda türevler aracılığıyla büyük miktarda kripto para satın alan balinalar tarafından yönlendirildiğini belirten bir tweet attı. Bu, son birkaç aydaki eğilimin belirgin bir kayması. BTC'nin Mayıs ayındaki düşüşünden bu yana, Bitcoin boğaları büyük satın almalardan çekiniyor ve odağı geçici olarak takas edilemez tokenler gibi diğer varlıklara kaydırıyordu.

Kripto dünyasında, bir 'short pozisyon sıkışması', kaldıraçlı kısa pozisyonlar tasfiye edildiğinde bir varlığın fiyatının hızla fırladığı bir olaydır. Bu, fiyat yükseldikçe, daha fazla açık pozisyonun silindiği ve fiyatı daha da artıran bir kartopu etkisi yaratır. Öte yandan, balinalar, hareketleri ve alışverişleri piyasada belirgin bir etkiye sahip olan, temelde çoğunluk varlık sahipleridir.

Santiment tarafından yayınlanan en son verilere göre, 100 ile 1.000 arasında coin tutan Büyük Bitcoin adresleri, geçen ay yaklaşık yüzde 2 oranında atış yaptı. Santiment , yakın tarihli bir Tweet'te, "Beş hafta öncesine kıyasla şu anda bu balina adreslerinden 254 daha fazla var ve bu, bu kısa zaman diliminde yüzde 1,9'luk kayda değer bir artış." dedi.