Bitcoin'den yeni yılın ilk kötü sürprizi: 43 bin doların altını gördü

Yayınlama: 06.01.2022 06:11:00 Güncelleme: 06.01.2022 06:22:47

Bitcoin'de yeni yıl birçok analistin tahminlerinin tersine sert bir düşüşle başladı. Bitcoin ve alt coinlerde ayı sezonu korkusu başladı

Bitcoin'den yeni yılın ilk kötü sürprizi: 43 bin doların altını gördü
2021'i 48 bin doların altına geri çekilmeyle tamamlayan Bitcoin, 2022'nin ilk günlerini de düşüşünü derinleştirerek sürdürüyor. 45 bin doların dip olduğunu düşünenler olsa da bazı analistler bu düşüşün, bir önceki döngüye benzer bir şekilde 42 bin dolarlara hatta 39 bin dolarlara kadar sürebileceğini öngörüyordu. 42 bin dolarlık tahminler şu ana kadar gerçekleşmiş görünüyor. 39 bin dolar veya biraz daha altına sarkma içinse önce sert bir yukarı dalgalanma beklentisi var. Bu dalganın üst tepesinin 50-55 bin dolar bandı, dip noktasının ise 39 binin çok az altına atılabilecek bir iğne olabileceği beklentisi ağır basıyor.

Aslında döngü derinlemesine trendi takip eden az sayıda analist açısından Bitcoin'i 69 bin dolara götüren yükseliş öncesiyle hemen hemen aynı. Bu döngüde Bitcoin 64 bin 854 dolardaki ilk zirvesine ulaştıktan sonra 28 bin 805 dolarda dip çalışmasını sona erdirmiş ve burada taban güçlendirme aşaması başlamıştı. Yaklaşık olarak 1.5 ay süren bu aşamanın ardından Bitcoin ilk yükseliş dalgasını 53 bin dolar sınırına kadar sürdürmüş, buradan gelen bir kar realizasyonunun ardından ise bu defa ATH hareketi başlamıştı.

Bugünlerde Bitcoin'de yaşanan sert geri çekilme ise yükseliş öncesi ilk dip hareketi olarak tanımlanıyor. Bir önceki döngüde benzer şekilde ilk dip hareketini yeniden sert ve bir önceki ufak tepenin üzerine seyir izlemiş ve buradan çok daha sert bir geri çekilme ile Bitcoin, 28 bin dolarları görmüştü.

Peki Bitcoin'in bir önceki dibi 28 bin dolarlardayken şimdikinin neden 39 bin dolarlara yakın gerçekleşmesi bekleniyor. Çünkü Bitcoin, önceki tarihi zirvesinden dönüşünü daha derin tamamlamış ve düşüş 40 bin dolarlarda kabul görmüşken, bu defa düşüş 50 bin dolarlar seviyesinde kabul görmeye başladı ve Bitcoin tarihi zirvesinden sonraki sert aşağı iğnesini 4 Aralık 2021'de 42 bin dolar seviyesine bıraktı. Bir önceki düşüşte ise bu iğne 30 bin dolar seviyesindeydi. İşte bu nedenle Bitcoin'in bu düşüşteki dibini yaklaşık olarak 39 bin dolar seviyeleri olacağı iddiaları oldukça güçlü.