BitMEX’e karşı öne sürülen iddialar 100 milyon dolara patladı

Yayınlama: 11.08.2021 09:59:00 Güncelleme: 11.08.2021 10:06:54

Kripto para borsası BitMEX, ABD'deki suçlamaları düşürmek için 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti

BitMEX’e karşı öne sürülen iddialar 100 milyon dolara patladı

Dünyanın en büyük sanal para türev borsalarından biri olan BitMEX, kayıtlı olmadığı halde kripto para alım-satımı yapmak için müşteri fonlarını yasa dışı bir şekilde kabul etme ve müşteri durum tespiti yapmama şeklindeki suçlamalarını çözebilmek için 100 milyon dolara kadar ödeme yapmayı kabul etti.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve ABD Hazine Bakanlığı'nın Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) birimi, BitMEX'in altı yıl boyunca ABD makamlarına düzgün bir şekilde kaydolmadan ABD müşterilerine kripto para birimi türevleri sattığını iddia ediyor.

ABD makamları BitMEX'in müşterileri belirlemek ve kara para aklamayı önlemek için uygun uyumluluk programlarını uygulamadığını ve sürdüremediğini söyledi. Borsa ayrıca şüpheli aktiviteyi rapor etmediğini söylediler.

BitMEX'i işletmekle suçlanan beş şirket, suçlamaları çözebilmek için 80 milyon dolar ödemeyi kabul etti ve incelemeler sonuçlanıncaya kadar 20 milyon dolarlık ödemeyi askıda bıraktı. Bulguları kabul veya reddetmeyen BitMEX, uyumluluğunu artırmak için bir dizi hamle yaptığını söyledi.