Bitrota kimin? Bitrota battı mı? Milyarlık kripto vurgunu iddiası!

Yayınlama: 01.12.2021 11:32:00 Güncelleme: 02.12.2021 18:24:05

Kayseri merkezli Bitrota isimli kripto para borsasının battığı, sorumluların 1 milyar liralık kullanıcı parasıyla kayıplara karıştığı iddia edildi

Bitrota kimin? Bitrota battı mı? Milyarlık kripto vurgunu iddiası!
Thodex, Hecoin gibi kripto para vurgunlarına bir yenisi daha mı ekleniyor? Kayseri merkezli küçük bir kripto para borsası olan Bitrota isimli kripto para borsasının battığı ve sorumlularının da 1 milyar TL'lik fonla ortadan kaybolduğu iddia edildi.
Önce geçtiğimiz günlerde borsası çöken Bitrota'da yatırımcıların yetkililere ulaşılamadığı belirtiliyor. Bitrota'da kripto para yatırımları bulunan yatırımcıların 1 milyar liralık kaynağının akıbeti ise henüz belli değil.

BİTROTA'NIN SAHİBİ KİM?
Endless Yazılım AŞ, Temmuz 2018'de Kayseri'de kurulan bir şirket. Kenan Altun ile Avusturya'da yaşayan Hasan Özkan'ın kurduğu şirket geçen yıl ekimde sermaye artışı yaptı. Şirketin sermayesi 1 milyon liraya çıktı. Kasım 2020'den Nisan 2021'e kadarki dönemde yatırım yapan kişilerin ödemeleri yapıldı. Ancak sistem bu tarihten sonra çöküşe geçti. Konuya yakın bir kaynak “Hızlı büyüme bu sonucu getirdi” şeklinde konuştu. Sistemin tanıtımı için Türkiye'nin bir çok ilinde toplantı yapan Kenan Altun'a ise ulaşılamıyor. Bilinen bütün GSM numaraları kapalı olan Altun'un gönderilen elektronik posta mesajlarına da henüz yanıt vermediği öne sürülüyor.