NFT ile kendi yarattığı karakteri satabilen oyuncu devri

Yayınlama: 11.07.2021 13:31:00 Güncelleme: 12.07.2021 09:18:23

Ücretsiz oyunlarda ücretli karakterlerin karşısında yepyeni bir rakip pazar açıldı. Blok zincirleri ile oyun meraklılarını bir araya getiren bu yepyeni dünyada herkes kendi avatarını NFT olarak alıp satabiliyor. Üstelik bu NFT oyun şirketine değil tamamen oyuncunun kendine ait

NFT ile kendi yarattığı karakteri satabilen oyuncu devri
İnsanların bir blok zincirinde kayıtlı dijital varlıkları satın almalarına izin veren, takas edilemez token (NFT) çılgınlığı, en anlaşılabilirden ( NBA’in öne çıkanları ) en saçmaya ( 85 dolarlık osuruk ) kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.
Mythical Games ise bu kervana çok farklı bir boyutta dahil oldu ve oyun içi avatarların her birinin birer NFT olduğu oyun yaratmak için 75 milyon dolar topladı.
İşte bu, yukarıda bahsettiğimiz geniş yelpazenin kesinlikle “anlaşılabilir” kısmına denk düşen bir örnek.
'Blankos Blok Partisi' şu anda PC'de erken erişime açılmış bir açık dünya oyunu. İçinde Blankos adı verilen küçük oyuncaklar yarışıyor, zıplıyor, kayıyor ve “titreşimler” topluyor. Her Blanko, bir blok zincirinde yaşayan bir NFT. Oyun ve 1. Blanko ücretsiz olsa da, oyuncular Blanko'larını özelleştirmek ve yükseltmek için ödeme yapabiliyor. Ayrıca oyunun marketinde de Blankos alıp satabiliyor.

Blankos Blok Partisi
2020'de dijital oyun endüstrisi 127 milyar dolara ulaştı, ancak bunun yüzde 78'i oyuncuların oyun içi satın alımlar yaptığı ‘oynaması ücretsiz’ oyunlardan geldi.
Oynaması ücretsiz en iyi oyun olan “Honor of Kings”, oyuncu satın alımlarından 2.45 milyar dolar gelir elde etti. Bir defasında biri Çinli bir generalin kahraman görünümüne 22 milyon dolar harcadı.
Oyuncular “World of Warcraft” (WoW) karakterlerini seviye atlayarak ve satarak para kazandılar, ancak eninde sonunda bu karakterlerin asıl sahibi oyunun yapımcısı Blizzard Entertainment ve bu da oyuncuları giderek karakter alıp satma konusunda daha isteksiz hale getiriyor.

BLIZZARD’A DEĞİL KENDİNE AİT KARAKTER
Mythical Games'in önerdiği NFT modelinde, oyuncular karakterlerine gerçekten sahip oluyor ve bir karaborsaya veya bir gri markete girmek zorunda kalmadan bunları özgürce takas edebiliyor veya satabiliyor. Şirket ayrıca platformunu diğer oyun stüdyolarına da lisanslamak istiyor.