Boğaziçi Ventures’ten NFT ve Dijital Sanat yatırımı

Yayınlama: 11.02.2022 16:36:00 Güncelleme: 11.02.2022 16:31:22

Boğaziçi Ventures, NFT ekosistemi ile hızla artan dijital sanat çalışmalarını destekleme kararı aldı

Boğaziçi Ventures’ten NFT ve Dijital Sanat yatırımı

Girişimcilik ekosistemi içinde yerli teknolojilere yatırım yapan Boğaziçi Ventures, fintech, sağlık, güvenlik ve oyun sektörlerinden sonra yeni yatırımlarına NFT ve dijital sanatı da ekledi.

Boğaziçi Ventures Dijital Varlık Yönetimi şirketi altında konumlandırılan BV NFT yatırım çalışmalarının ilk projesi ödüllü sanatçı Özge Topçu’nun küp formuyla geliştirdiği “HyperCube” seçkisi oldu. Topçu’nun seçkisi 9 Şubat’tan itibaren online olarak sergilenmeye başlandı.

“TÜRK SANATÇILARI DESTEKLEYECEĞİZ”

Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Agah Uğur, online olarak düzenlenen “HyperCube” NFT seçkisinin tanıtımında yaptığı konuşmada oyunlar ve  dijital varlık yönetimi alanlarında sahip oldukları bilgi ve tecrübeyi, dijital sanat Türk sanatçılara ve onların girişimlerine aktardıklarını ve bu çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Uğur, Boğaziçi Ventures olarak yatırımlarla Türkiye'nin sanat ekosistemi ve yatırımcıları için NFT pazarında sürdürülebilir ekonomik değer yaratmayı hedeflediklerini de kaydederek şunları söyledi;

“Geleneksel endüstrileri zorlayan ve evrimsel teknolojiler geliştirme yeteneğine sahip girişimlere yatırım yapmayı ve bölgemizdeki ekosistemin sağlam bir şekilde büyümesini sağlamak amacı ile yatırımcıları bu alanlara çekmeyi hedefliyoruz. Bünyesindeki 4 ayrı fon ve 3 ayrı şirket ile farklı teknoloji dikeylerine odaklanan Boğaziçi Ventures, fintech, sağlık teknolojileri, oyun ve dijital varlık ana yatırım alanlarına dijital sanat ile yeni bir başlık ekliyor. Hedefleri doğrultusunda dijital sanat alanını yatırım portföyüne katan şirketimiz, öncelikli olarak Türk sanatçıların Türk motiflerini ve kültürünü yansıtan hikayeler yaşatmayı amaçlayan projelerine destek verecek. Bu alanda çalışma yapan sanatçılarla birlikte özel  seriler oluşturacağız. Aynı zamanda, sanatçıların teknolojik ihtiyaçları ve tanıtımlarına katkı sağlayacağız”