Borsa İstanbul, 3 hisseye tedbir kararı getirdi

Yayınlama: 27.03.2023 10:21:00 Güncelleme: 27.03.2023 11:30:03

Borsa İstanbul tarafından alınan karara göre, GMTAS ve KGYO paylarına açığa satış ve kredili işlem yasağı getirilirken, ONCSM paylarına ise 'brüt takas' uygulaması başlatıldı

Borsa İstanbul, 3 hisseye tedbir kararı getirdi
Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanana (KAP) Borsa İstanbul açıklamasına göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Borsa İstanbul'da işlem gören 3 hisse senedine tedbir kararı getirildi. 

Tedbirler kapsamında, Gimat Mağazacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (GMTAS) ve Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (KGYO) paylarına kredili işlemler ve açığa satış işlemlerine yasak getirilirken, Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş (ONCSM) paylarına ise 'brüt takas' uygulaması başlatıldı.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan Borsa İstanbul açıklaması aşağıda bulunuyor:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında GMTAS.E ve KGYO.E payları 27/03/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/04/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ONCSM.E paylarında 27/03/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/04/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.