Borsa İstanbul yönetiminde Katarlı üye: Ahmed Ali El-Hammadi kimdir?

Yayınlama: 26.03.2021 17:07:00 Güncelleme: 07.04.2021 17:08:18

Borsa İstanbul'un yeni yönetim kurulunda Katar Yatırım Otoritesi'nin üst düzey isimlerinden Ahmed Ali El-Hammadi de yer aldı

Borsa İstanbul yönetiminde Katarlı üye: Ahmed Ali El-Hammadi kimdir?
Borsa İstanbul Genel Kurulu'nda yeni genel müdürle birlikte yeni yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Yönetime giren isimler arassında Katarlı bir isim de var: Ahmed Ali El-Hammadi.

Katar Yatırım Otoritesi'nin Aktif Yatırımlardan Sorumlu Başkan Vekili olan El-Hammadi, Katar Yatırım Otoritesi'nin (KYO) Fon Yatırımları Departmanı Başkanı olarak da görev yapıyor. KYO'nun uluslararası yatırımlarının çoğunu temsil eden sektör portföyleri, yönetilen portföyler ve fon yatırımları dahil olmak üzere aktif yatırım portföylerini denetleyen El-Hammadi, Özel Sermaye, Hisse Senedi, Hedge Fonları ve Gayrimenkul'deki fon yatırımlarından sorumlu. El-Hammadi, 2010-2014 yılları arasında Varlık Yönetimi Departmanında Ortak olarak görev yaptı ve KYO Hedge Fund portföyü, Risk Sermayesi programı için yatırımları gözden geçirip tavsiye etmekten ve varlık yöneticilerinin Katar'a çekilmesini yönetmekten sorumluydu. 2008'den 2010'a, Katar'da varlık yönetimi işinden sorumlu olduğu EFG-Hermes Katar'ın Varlık Yönetimi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bundan önce, Booz Allen Hamilton'da ortaktı ve Orta Doğu'daki çeşitli finansal hizmet firmaları için yeniden yapılandırma ve strateji önerileri üzerinde çalıştı. 2003-2005 yılları arasında Finansal Raporlama Analisti olarak görev yaptı. Pavilion Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 14 Haziran 2016'dan beri. Pennsylvania Üniversitesi - Amerika Birleşik Devletleri Philadelphia'daki Wharton School'dan Ekonomi, Finans ve Muhasebe alanında Lisans Diploması ve Harvard Business School'dan İşletme Yüksek Lisansı ile mezun oldu.

İŞTE YENİ YÖNETİM
Borsa İstanbul A.Ş.’nin 2020 faaliyet yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, bugün (26 Mart 2021) Borsa İstanbul yerleşkesinde  gerçekleştirildi. Oylama sonucu seçilen yeni Yönetim Kurulu’nun, Genel Kurulu müteakip yaptığı toplantıda Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Erişah Arıcan, Genel Müdürlük görevine Korkmaz Ergun seçildi. 

Yönetim Kurulu üyelerinin seçimine ilişkin yapılan oylama  sonucunda Işınsu Kestelli bağımsız yönetim kurulu üyesi, Ahmed Ali Al-Hammadi ve Korkmaz Ergun ise yönetim kurulu üyesi olarak yeni Yönetim Kurulunda yer aldı. 

Mevcut Yönetim Kurulunda başkan olarak görev yapan Prof. Dr. Erişah Arıcan görevine devam ederken, Yunus Arıncı, Metin Kıratlı, Prof. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. Cem Demiroğlu ve Tevfik Eraslan’ın üyelikleri devam etti.