Borsa İstanbul'da gong Yayla Agro için çaldı

Yayınlama: 20.05.2022 12:09:00 Güncelleme: 20.05.2022 14:00:02

Halka arz sürecini geçen hafta tamamlayan Yayla Agro, bugün yatırımcılarıyla buluştu. Yayla Agro hisseleri ilk günde yüzde 3'ün üzerinde primle işlem görüyor

Borsa İstanbul'da gong Yayla Agro için çaldı

11-13 Mayıs tarihleri arasında talep toplayan ve 65 bin yatırımcıya gerçekleştirilen satışla 887,5 milyon liralık halka arz bedeline ulaşan Yayla Agro hisseleri bugün Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Yıldız Pazar'da 'YYLGD' koduyla 12,5 TL'den işlem görmeye başlayan şirketin hisseleri açılışla birlikte 13,20'lere kadar çıkmasına rağmen bu seviyelerde tutunamadı. BİST 100'de işlemlerin ağırlıklı olarak satıcılı seyrettiği günde Yayla Agro hisseleri yüzde 3'ün üzerinde primle 12,90 seviyelerinden el değiştiriyor. 

“GIDA ÜRETİMİ ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU”

Düzenlenen halka arz töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, dünyada son yıllarda yaşananlar, iklim değişikliği, salgın ve tedarik zincirindeki bozulmalar, sürdürülebilir gıda üretiminin önemini ortaya koyduğunu vurguladı. Ergun konuşmasına şöyle devam etti: 

"Yayla Gıda da halka arzdan elde ettiği gelir ile yatırım yapmaya devam ederek, ülkemizde sürdürülebilir gıda üretimine önemli katkılar sağlamaya devam edecektir. Yayla Gıda gibi kalite odaklı, yerli ve milli üretim yapan şirketlerimizi Borsamızda görmekten çok mutluyuz.

Biz de Borsa olarak işlem gören şirketlerimize sürdürebilirlik konusunda eğitimler vererek destek oluyoruz, faaliyetlerinde daha sürdürülebilir olmalarını teşvik ediyoruz."