Borsa yeni haftaya da rekorla başladı

Yayınlama: 08.11.2021 13:00:00 Güncelleme: 08.11.2021 13:04:57

Borsa İstanbul'da rekorlar devam ediyor. Geçen haftayı tarihi zirveden kapatan BIST-100 endeksi banka hisselerindeki yükselişle 1600 puanı yukarı kırmaya çalışıyor

Borsa yeni haftaya da rekorla başladı
Borsa İstanbul'da bilançoların getirdiği değerleme etkisi, uluslararası emsallerine göre ucuz kalan BIST-100 endeksinde yeni rekorlar getiriyor. Bilançoların açıklanması sonrasında zayıf kalan kar realizasyonları borsanın yeni yükseliş denemelerinde elini rahatlattı. Yerli yatırımcıların gücüyle yükselen BIST-100 endeksinde geçen hafta gerçekleşen tarihi zirve kapanışı bu haftanın ilk işlem gününde de açılışın rekorla gerçekleşmesini sağladı. 1600 puanı yukarı zorlayan BIST-100, gün içinde 1599.94 puanı test ederek buradan hafif geri çekilse de aşağıdan güç toplayarak seans için dire3nç kırma denemelerine devam ediyor. Yükselişi özellikle Vakıfbank, Garanti Bankası gibi bankacılık hisselerinin yanısırsa Turkcell gibi endeks hisseleri de sürüklüyor. Hisse bazında ise diğer bazı endeks kağıtlarında kar realizasyonları gelse de özellikle yükselişin dinamiği olan hisselerdeki yükseliş bu kar realizasyonlarının endeksi eksiye geçirmesine engel oluyor.

Fakat her tarihi zirvede olduğu gibi bu seviyelerde de uzmanların risk uyarısı sürüyor: "Kar realizasyonların güçlenmesi endekste sert bir geri çekilme getirebilir." Riski minimuma indirebilmek için özellikle bilançosu güçlü açıklanmış ve son yükselişe eşlik etmemiş endeks hisselerinin tercih edilmesi öneriliyor.