Borsada güçlü seyir ivmeli devam edecek

Yayınlama: 30.04.2024 09:46:00 Güncelleme: 30.04.2024 09:44:07

Borsada psikolojik 10 bin sınırının üzerindeki hareket yeni bir trendi başlatacak. Uzun vadede yatırımcılar temettü ve bedelsiz potansiyeli yüksek dolar bazında kazanç sağlayan hisseleri izliyor

Borsada güçlü seyir ivmeli devam edecek

BIST 100 Endeksi 10 bin sınırında. Endeksin bu seviyenin üzerindeki hareketi yeni bir trendi başlatacak. Borsada son 10 yılda yüksek kazançlar oluştu. Hisse senetlerinde dolar bazında yüzde 100’ün üzerinde getiriler meydana geldi. Temettü ödeyen, bedelsiz potansiyeli yüksek hisseler yatırımcıların takibinde.

DOLAR BAZINDA 10 YILDA %100 GETİRİ

Yatırım araçları içerisinde yılın ilk dört ayında borsa öne çıktı. Hisse senetlerinde yılbaşından bu yana enflasyonun iki katı getiriler oluştu. Son 10 yılda borsada güçlü hisselere yatırım yapan yatırımcılar dolar bazında yüzde 100 kazandı.

Yatırımcılar uzun vadede borsada kazanmaya devam edecek. Özellikle kredi notlarının artması ve yabancı yatırımcıların alımları BIST 30 hisselerinin performansını yükseltecek.

YATIRIMCILARIN GÖZDE HİSSELERİ

Bireysel yatırımcıların önem verdiği iki kriterde hisse senetleri öne çıkıyor. Düzenli temettü ve bedelsiz potansiyeli. Bu iki kritere göre şirketleri sıraladığımızda her iki listede ortak olan beş şirket var. Bunlar: 1)Borusan Yat. Paz. (BRYAT), 2)Eczacıbaşı Yatırım (ECZYT), 3) Ford Otosan (FROTO), 4)Türk Traktör (TTRAK) ve 5) Aygaz (AYGAZ)

Borsa uzun vadede yüksek getirilerin sağlanabildiği bir alan. Ancak yatırımcıların güçlü hisseleri seçmeleri, sabırlı davranmaları kazanç sağlamalarının anahtarı olduğu unutulmamalı. Yüksek getiri için kârlı ve büyüyen şirketler tercih edilmeli. Şirketlerin büyüyen sektörlerde yer alması yatırımcıların kazançlarının yüksek olmasında önemli faktörlerden biri. (Zeynep Aktaş/EKONOMİ Gazetesi)