Borsada hedefler yükseliyor öncüler çıkışta lider

Yayınlama: 01.05.2024 10:01:00 Güncelleme: 01.05.2024 09:58:35

Borsada 10 bin psikolojik direncinin aşılması ile birlikte hedef fiyat revizyonları gelmeye başladı. Banka, ulaştırma, perakende ve petrol hisseleri çıkışa liderlik ediyor. Otomotivler gerilde kalabilir

Borsada hedefler yükseliyor öncüler çıkışta lider

Borsada hareketin doğası güçlü hisselere doğru evriliyor. Kurumlar hedef fiyat listelerini güncellerken öncü hisselerde beklentiler de değişiyor.

SEKTÖREL BAZDA ÖNE ÇIKANLAR

Şimdi rotada bankalar, ulaştırma, perakende ve petrol şirketleri var. Zira yükselmelerine rağmen beklentileri devam ediyor. Fiyat kazanç oranları düşük.

İş Yatırım, Garanti BBVA'nın ilk çeyrek sonuçları sonrası hedef fiyatını 108 liraya yükseltti ve hisse için %34 artış potansiyeli öngördü. Citi, Garanti BBVA için hedef fiyatını 42,8 TL'den 85,5 TL'ye çıkardı ve tavsiyesini "sat"tan "nötr"e güncelledi. OYAK Yatırım, Tüpraş için hedef fiyatını 25 Nisan'da 137 TL'den 228,71 TL'ye yükseltti ve tavsiyesini "endekse paralel getiri" olarak belirtti. Ziraat Yatırım, THY için hedef fiyatını 385 TL'den 508,5 TL'ye çıkardı ve tavsiyesini "al" olarak korudu.

Hedef fiyatlarda güncellemeler devam edebilir. Bu doğrultuda yatırımcı tercihlerinde de değişimler görebiliriz.

OTOMOTİVLER DİNLENEBİLİR

Yılbaşından bu yana yüzde 22 ile yüzde 107 arasında getiri sağlayan otomotiv şirketleri sıkı para politikasının etkisi ile reel anlamda hız kesebilir ve bu da finansal sonuçlara yansıyacaktır. Uzun vadede güçlü seyirlerini korumalarına rağmen sektörel bazda hareketlerden faydalanmak isteyenler hisselerde değişimlere gidebilir. Bu nedenle hisse değişimlerine karşı temkinli olmada fayda var.

Bu noktada fonlar da hisse değişimleri ile portföylerini dengeleyecektir. (Zeynep Aktaş/EKONOMİ Gazetesi)