Borsada şampiyonluk yarışı fiyatlanıyor

Yayınlama: 12.05.2021 13:49:00 Güncelleme: 12.05.2021 13:52:08

Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe son haftaya büyük bir heyecanla girerken şampiyonluk ihtimalleri kulüplerin hisse fiyatlarına yansıdı

Borsada şampiyonluk yarışı fiyatlanıyor

Beşiktaş, son maçında Göztepe'yi mağlup ederse puanını 84 yapacak. Ancak siyah-beyazlılar, Galatasaray'ın Yeni Malatya karşısında puan kaybetmesini ya da genel averajda kendisini geçmemesini bekleyecek.

Averaj ve puan eşitliği halinde ise en fazla gol atan takım şampiyon olacak. Beşiktaş şu an 87, Galatasaray ise 77 gol kaydetti. Beşiktaş'ın hisseleri haberlerden sonra düşüş kaydederek hafta başından bu yana yatay bir seyir izliyor.

Galatasaray son maçında Yeni Malatyaspor'u konuk edecek. Sarı-kırmızılılar, rakibini mağlup etmesi halinde ya Beşiktaş'ın puan kaybı ya da genel averajda siyah-beyazlıları geçmesi gerekecek. Şu an Galatasaray, Beşiktaş'tan 2 gol averajı geride bulunuyor.

Galatasaray'ın hisseleri çarşamba günü sert bir yükselişle hafta başından bu yana yüzde 14,33 yukarıda bulunuyor. Galatasaray'ın Malatyaspor'a, Beşiktaş'ın Göztepe'ye yenilmesi durumunda Fenerbahçe, son maçında Kayserispor'u mağlup ederse şampiyon olacak. Beşiktaş ve Galatasaray'ın berabere kalması halinde Fenerbahçe kazansa bile üçlü averajda geride olduğu için şampiyonluğa ulaşamayacak.

Fenerbahçenin hisseleri hafta başından bu yana yüzde 11'den fazla düşüş kaydetti.