Borsalarda tahvil korkusu! Ya yüzde 2'yi aşarsa?..

Yayınlama: 16.03.2021 14:31:00 Güncelleme: 05.04.2021 22:28:38

Bank of America fon yöneticileri anketini açıkladı. Tahvil faizlerinin yüzde 2'yi aşmasına ilişkin korku fon yöneticilerini nakde geçirdi

Borsalarda tahvil korkusu! Ya yüzde 2'yi aşarsa?..
Bank of America'nın fon yöneticileri anketinin Mart ayı sonuçları  yatırımcıların, enflasyon ve varlık alımlarının yavaş yavaş azalacağı endişelerinin finansal piyasalardaki rekor ralliyi sendeletebileceği, yıkabileceği gerekçesiyle nakit dağılımlarının hafif şekilde arttırdıklarını ortaya koydu.

Benzeri görülmemiş teşvik, yardım tedbirlerinin enflasyon konusunda endişeleri ateşlediğini, 10 yıl vadeli borçlanma maliyetlerini yüzde 1,62 seviyesine kadar taşıdığını belirten fon yöneticileri, bu durumun merkez bankalarının desteklerini çekmeye başlayabilecekleri veya  azaltabileceklerini endişeleri ile birleştiğine dikkat çektiler.

Fon yöneticileri, ellerindeki varlıkların yüzde 4'ünü nakit fonlara tahsis etti. Bu oran Şubat ayında yüzde 3,8 olmuştu.

Ankete katılan fon yöneticilerinin yüzde 43'ü ABD 10 yıl vadeli Hazine kağıdı getirilerinin yüzde 2'nin üzerine çıkması halinde  hisse senetlerinde yüzde 10'dan fazla bir düzeltme olabileceğine inandıklarını da ortaya koydu.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 15'i ABD hisse senedi piyasalarında balon olduğunu düşünüyor ve yüzde 25'lik bir kesim ABD hisse senetlerini erken aşama bir boğa piyasasında olduğuna inanırken, yüzde 55 ise boğa piyasasının geç aşamasında olunduğunu  düşünüyor.