Borsalardaki Bitcoin tarihi diplerinde! Peki bu ne demek?

Yayınlama: 31.10.2021 14:44:00 Güncelleme: 31.10.2021 14:56:23

Kripto para boprsalarında tutulan BTC miktarı her geçen gün azalıyor. Bunun sebebi ise Defi platformlarının yükselişi, madencilik hesaplarında biriken miktarların azalması ve Bitcoin tutma isteğinin artışında saklı

Borsalardaki Bitcoin tarihi diplerinde! Peki bu ne demek?
Belirli periyotlarda ölçülen ve piyasadaki Bitcoin miktarının, Bitcoin sahiplerinin ellerindeki kripto parayı hareket ettirme konusunda isteklerinin görüldüğü Bitcoin Exchange Balance göstergesinde çizgi sürekli oloraka aşağı yönde ileriliyor.

Glassnode'un son verilerine göre borsalarda tutulan Bitcoin hesap bakiyesi 2.48 milyon BTC'ye kadar düştü. Piyasada toplam 18 milyon 859 bin 725 adet Bitcoin olduğu bilindiğine göre toplam arzın sadece yüzde 13'ü kripto para borsalarında bulunuyor demek.



Bu Bitcoin'in geleceği açısında aslında güzel bir haber. Bitcoin'ini bir kripto para borsasının cüzdanlarında tutmanın ilk akla gelen amacının iyi kar gördüğünde satmak olduğunu hepimiz biliyoruz. Öncelikle bu amaçta olanların sayısının düşüyor olması BTC'nin çok daha yüksek fiyatlara ulaşabileceğini bekleyenlerin sayısının her geçen gün arttığını gösteriyor.
Bu düşüşteki ikinci önemli sebep ise bir çok Bitcoin yatırımcısının ellerindeki BTC'leri son yıllarda hızla yükselen DeFi platformlarında kilitli tutmaları. Bu da staking'in yüksek olduğu, Bitcoin'deki en azından aşağı yönlü fiyat dalgalanmalarının boylarını kısaltabilecek bir gelişme olarak kabul edilebilir. Bir hatırlatma: Bitcoin'lerini satmadan DeFi alanına katılmak isteyenler, Ether'in ERC-20 sentetik sürümlerine geçiş yapıyor.
Ayrıca Bitcoin madencilik havuzlarında giderek azalan birikimler de bunun bir sebebi olarak gösterliyor.