Cardano, Shopify ve WooCommerce ile uçuşa geçti

Yayınlama: 25.04.2021 15:06:00 Güncelleme: 25.04.2021 15:15:24

Kripto para birimi Cardano, NOWPayments ortaklığıyla Shopify ve WooCommerce alışverişlerinde kullanıulma kararının ardından hızlı yükseldi

Cardano, Shopify ve WooCommerce ile uçuşa geçti
Kripto para birimi Cardano, ödeme çözümü olma yolunda önemli bir aşama kaydetti. Dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Shopify ve WooCommerce üzerinde satıcılar artık altıncı büyük kripto para birimini kullanabilecek.

Altıncı en büyük kripto para birimi olan Cardano'nun (ADA), Shopify ve WooCommerce'deki satıcıların erişimine açılması için bir eklenti kullanımı konusunda NOWPayments ile ortaklık kuruldu. İki mağazadaki tüccarların Cardano üzerinden ödemeleri kabul etmesi sağlanacak.

Ödeme platformu NOWPayments, halihazırda 50'den fazla kripto parayı sistemlerine entegre etmiş durumda. Platform, Bitcoin, Ethereum ve Binance Coin dahil en büyük kripto para birimlerini zaten sistemine entegre etmişti.
 
Yeni başlatılan Cardano kullanma özelliği, kullanıcıların Cardano paralarını doğrudan tüccarların cüzdanlarına göndermelerini sağlayacak. Ayrıca, kripto cüzdanları olmayan tüccarlar yine de ödemeleri kabul edebilecek. Bunu, madeni paraları otomatik olarak tercih edilen para birimine çevirerek etkinleştirecekler.

NOWPayments ayrıca Etsy ile yeni bir ortaklık aradıklarını da ekledi. Bu ortaklık, platformdaki alıcıların ve satıcıların Cardano'da ödeme yapmasını ve kabul etmesini sağlayacak. Etsy de dunyanın önemli çevrimiçi pazar yerlerinden biri.

PayPal ve Visa da kısa süre önce Bitcoin'i kullanıcıları için bir ödeme yöntemi olarak entegre etmişti.

Kripto paraların bir değişim aracı olarak benimsenme oranının artması fiyatlarından da artış getiriyor. Örneğin Bitcoin'in değeri yüzde 500'ün üzerinde arttı. Ayrıca kripto para piyasası bu yıl ilk kez 2 trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine ulaştı. Bu büyüme, daha fazla insanın kripto para birimlerini kabul etme oranına bağlanıyor.