Çin'deki kripto madencileri operasyonlarını durduruyor

Yayınlama: 24.05.2021 12:55:00 Güncelleme: 24.05.2021 12:57:51

Çin'deki kripto para madencileri, açıklamalar sonrasında ülkedeki operasyonlarını durduracaklarını ya da yeni yatırım yapmayacaklarını açıkladı

Çin'deki kripto madencileri operasyonlarını durduruyor

Aralarında Hashcow ve BTC.Top’un da bulunduğu kripto para madencileri, Çin hükümetinin Bitcoin madenciliğiyle ilgili yasaklamaları sonrasında ülkedeki operasyonlarını durdurdu.

Başkan Yardımcısı Liu He’nin başkanı olduğu Devlet Konseyi komitesi cuma günü yaptığı bir açıklamada finansal riskleri azaltmak için bu kararın alındığını söyledi. Konsey böylece ilk defa kripto para madenciliğini hedef almış oldu. Çin’deki işletmeler küresel kripto para madenciliğinin yüzde 70’inden sorumlu.

Kripto para Borsası Huobi, pazartesi günü Çin’deki müşterileri için madencilik ve alış-satış işlemlerini durdurduğunu açıkladı ve diğer ülkelerdeki operasyonlarına odaklanacağını söyledi.

BTC.TOP da düzenleyici riskleri öne sürerek Çin’deki faaliyetlerini durdururken kripto madencilik firması Hashcow da Bitcoin madenciliği için yeni teçhizatlar almayacağını söyledi.

Pekin merkezli Novem Arcae Technologies Yaıtım Genel Müdürü Chen Jiahe, “Kripto madenciliği çok fazla enerji tüketerek Çin’in karbon nötr hedefleriyle çelişki yaratıyor” dedi.