Çin'den bir yasak hazırlığı daha! Bitcoin yine çakıldı

Yayınlama: 21.05.2021 18:18:00 Güncelleme: 21.05.2021 18:27:12

Çin'in önce kripto para işlemleriyle ilgili yasak kararı ardından ise Bitcoin madenciliği ve ticaret faaliyelerini durduracağı haberi kripto paralarda toparlanma sonrası yeni bir düşüş dalgasını tetikledi. Bitcoin, düşüşün devamı olup olmayacağını gösterecek kritik bir sınav veriyor

Çin'den bir yasak hazırlığı daha! Bitcoin yine çakıldı
Son günlerde yaşananlar, kripto paraların kurumsallaştıkça olgunlaşacağı ve fiyat hassasiyetlerinin azalacağı tezine ağır bir hasar veren türden.
Önce bir tweetle (Elon Musk) yıkılan piyasa, ardından Çin'in finansal kuruluşlara kripto para işlemlerini yasaklamasıyla dibe vurmuştu. Ardından gelen hızlı toparlanmayla tam Bitcoin, yeni bir yükseliş trendine mi girecek diye tartışılırken Çin'den gelen ikinci bir haber kripto parayı bir daha aşağıya vurdurdu.

Çin Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Cuma günü Çin'in finansal riskleri savuşturmak için Bitcoin madenciliği ve ticaret faaliyetlerini durduracağını söyledi.

Komite, Başbakan Yardımcısı Liu He başkanlığındaki bir toplantıda, ülkenin menkul kıymetler piyasasındaki yasadışı faaliyetlere şiddetle karşı koyacağını ve hisse senedi, tahvil ve forex piyasalarının istikrarını koruyacağını söyledi.

Bu haberle birlikte 40 bin doların üzerinde tutunamazsa bir ayı piyasasına gireceği söylenen Bitcoin yeniden 37 bin dolarlara kadar indi. Şimdi gözler yeniden kripto paranın haberi sindirip haftayı 40 bin doların üzerinde kapatıp kapatmayacağında olacak. Eğer 40 bin doların altında bir kapanış gerçekleşirse Bitcoin'de önce 30 bine ardından da 25 bin dolarlara kadar bir aşağı ralli görme olasılığı dile getiriliyor.