Çin'den online oyunlara kısıtlama!

Yayınlama: 31.08.2021 11:40:00 Güncelleme: 31.08.2021 11:49:07

Çin, küçükler için çevrimiçi video oyunlarını haftada sadece üç saatle sınırlandıracak

Çin'den online oyunlara kısıtlama!
Çin, 18 yaşından küçüklerin cuma, hafta sonları ve tatil günleri dışında çevrimiçi oyun oynamasını yasaklayacak

Reşit olmayanlar için, Çin'de hafta içi çoğu gün 'oyun bitti'. Çin yakında 18 yaşın altındaki çocukların haftada üç saatten fazla çevrimiçi video oyunları oynamasını yasaklayacak.

Yeni kurallara göre, Çin'deki çevrimiçi oyun şirketleri, cuma, cumartesi, pazar ve tatil günlerinde, küçüklere günde yalnızca 20:00 ile 21:00 saatleri arasında bir saat hizmet sunabilir. CNBC'ye göre, diğer günlerde ve diğer zamanlarda çevrimiçi oyun oynamak, reşit olmayanlar için kesinlikle yasak.

Çin, yeni kısıtlamalarla uğraşmak zorunda kalacak olan Tencent ve NetEase gibi son derece başarılı çevrimiçi oyun şirketlerine ev sahipliği yapıyor. Düzenleme pazartesi günü Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi tarafından açıklandı.

Çin hükümeti ayrıca oyun şirketlerini gerçek adla kayıt ve oturum açmaya zorluyor. Bu gereklilik, çocukların ve gençlerin sahte yaşlara sahip alternatif hesaplar kullanarak kısıtlamaları aşmasını engelleyecek.

Kısıtlayıcı mı, üretken mi?
Çin'in duyurusu, video oyunu bağımlılığını engellemenin ve çocukların zihinsel ve fiziksel sağlığına öncelik vermenin bir yolu olarak sebeplendirildi.

2019 yılında Dünya Sağlık Örgütü, oyun oynama bozukluğunu sınıflandırılmış hastalıklar listesine ekledi. Tartışmalı hamle, yalnızca oyuncular ve oyun şirketleri tarafından değil, aynı zamanda onu "video oyunlarını patolojikleştirme çabası" olarak nitelendiren bilim camiasının büyük bir bölümü tarafından da tartışıldı.

Çin'in video oyunu kullanımını kısıtlama konusunda uzun bir geçmişi var. 2019'da, 18 yaşın altındaki çocukların çoğu gün 90 dakikaya kadar oyun oynamasına izin veren daha az katı kurallar benimsemişti. 2000 yılında ülke, çocuk sağlığıyla ilgili benzer endişeleri öne sürerek oyun konsollarının satışını ve üretimini yasaklamıştı. 2015 yılına kadar da bu kısıtlamayı kaldırmamıştı.