Çin’in Bitcoin önlemleri global rakiplere kazanç sağladı

Yayınlama: 24.08.2021 10:14:00 Güncelleme: 24.08.2021 10:20:27

Çin'in bitcoin önlemleri, global kripto para madencilerini beklenmedik değişime uğrattı

Çin’in Bitcoin önlemleri global rakiplere kazanç sağladı

Dünya genelinde bitcoin madencilerinin, Çin'in enerji yoğun uygulamaya yönelik fiili yasağını fırsat bilerek ve rakiplerinin dijital jetonlar oluşturmada bıraktığı boşluğu doldurarak daha fazla kazanç sağladığı bildirildi.

Çin'in en büyük bitcoin üreten eyaletleri, Haziran ayında bilgisayar destekli bitcoin madenciliği konusunda bir kısıtlama başlattı; Bu, karbon emisyonlarını kısmaya yönelik daha geniş bir çalışmanın bir parçası ve Çin resmi olarak desteklenen dijital parayı uygulamaya çalıştığı için kamuya açık olmayan kripto para birimlerine yönelik bir girişim olarak nitelendi.

Ülkenin, dünya üretiminin yarısını oluşturan dünyanın en büyük bitcoin üreticisi olduğu belirlenmişti. Diğer bölgelerdeki madenciler, Çin'deki üretimin soğumasıyla, pazarın farklı rakiplere açıldığını ifade ediyor.

Bitcoin madencileri, matematiksel bulmacaları çözmek için son derece etkili bilgisayar sistemlerini kullanarak yeni nakit yaratıyor. Her gün üretilebilecek nakit çeşitliliği sabit, bu nedenle daha az rakiple yeni para kazanmak daha basit ve daha ucuz.