Çin'in yasağı sonrası ucuz ikinci el grafik kartı sayısı patlama yaptı

Yayınlama: 30.06.2021 23:43:00 Güncelleme: 30.06.2021 23:51:36

Çin yasağı koyunca Çinli kripto para madencileri grafik kartlarını ucuz fiyatla ikinci el platformlarında satışa çıkarmaya başladı

Çin'in yasağı sonrası ucuz ikinci el grafik kartı sayısı patlama yaptı
Çin'in kripto para madenciliğine yönelik ülkede getirdiği yasaklar ilginç bir şekilde grafik kartı piyasasını hareketlendirdi. Satışa konan ikinci el grafik kartı sayısında yaşanan ciddi artışın Çin'in yasağıyla doğrudan bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Tayvanlı PC üreticilerinin dikkatini çeken piyasadaki ikinci el GPU sayısındaki artışın bir dönem kripto para madenciliği için kullanılan cihazlara ait olduğu tahminleri yapılıyor. 

Tayvanlı popüler bir ikinci el alım-satım platformu PTT'ye gönderilen bir madencilik grubunun ekran görüntüsüne göre, Çin'deki madenciler çok sayıda Nvidia ve AMD GPU'sunu ( HKEPC aracılığıyla) satıyorlar. Bunlar, en yeni 30 serisi veya 6000 serisinin yanı sıra AMD'nin ucuz Polaris sınıfı gibi eski GPU nesillerini de içeriyor.

Gelen bilgilere göre kart fiyatları da oldukça ucuz seviyelerde. Her bir ilanda yüzlerce kartın birlikte satıldığı, bu nedenle de potansiyel olarak daha ucuz olan bir RTX 3070'in her birinin yaklaşık 3.120 HKD'ye (Hong Kong Doları) mal olduğu belirtiliyor. Bu da 400 ABD dolarının biraz üzerinde bir satış fiyatına denk geliyor.