Çinli BYD'den dans eden otomobil

Yayınlama: 14.04.2023 11:29:00 Güncelleme: 14.04.2023 15:20:03

Tesla'yı tahtından indiren Çinli otomobil firması BYD, dans eden ve zıplayan bir araba icat etti

Çinli BYD'den dans eden otomobil
BYD'nin 4 motorlu ve elektrikli otomobili, "küresel olarak endüstrinin en gelişmiş gövde kontrol sistemi" diye lanse ediliyor.

YangWang U9 adı verilen otomobilin üç tekerlek üzerinde sürülebileceği ve hatta durduğu yerde zıplayabileceği belirtiliyor.

Aracın bu özelliklerinin ardında ise DiSus adı verilen süspansiyon sistemi var.

YangWang U9, 1100 beygir gücünde. 0’dan 100 kilometre hıza iki saniyede ulaşabiliyor ve 700 kilometre menzile çıkabiliyor.

Bunun yanı sıra akıllı hidrolik gövde kontrol sistemine sahip. Bu sistem de devrilme riskini en aza indiriyor.

Independent'ta yer alan habere göre sistem, gövdenin savrulmasını engellemek, arazi sürüşü sırasında zorlu durumların üstesinden gelmek, aerodinamik sürtünmeyi azaltmak ve verimliliği artırmak üzere tasarlandı.

Twitter'da yayımlanan, BYD tanıtım etkinliğinden bir videoda Yangwang U9'un bahsi geçen yetenekleri sergilendi.

86 bin kullanıcının görüntülediği videoda Yangwang U9, sahnede yavaşça ilerlerken, dans ederken ve yanlara doğru sallanırken görülüyor.

Tweet'te "DiSus-X endüstrinin küresel olarak en gelişmiş gövde kontrol sistemi" ifadeleri yer alıyor.

BYD Başkanı Wang Chuanfu'ya göre, bu otomobiller yüksek hızla viraj alma, tam gaz hızlanma veya acil frenleme sırasında yolcuların kaymasını ve yer değiştirmesini de büyük ölçüde engelliyor.

Ayrıca sistemin kar, çamur ve su gibi çeşitli yol koşullarında aracı çizilmelere ve hasarlara karşı koruyabileceği söyleniyor.