Çinli Nio, gözünü Avrupa'ya dikti

Yayınlama: 29.11.2021 17:14:00 Güncelleme: 29.11.2021 17:16:53

Çinli elektrikli araç üreticisi Nio, çevre bilincine sahip sürücüleri hedefleyen bir marka geliştirme stratejisinin parçası olarak gelecek yıl beş Avrupa ülkesinde faaliyet göstermeyi planlıyor

Çinli Nio, gözünü Avrupa'ya dikti

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Çinli elektrikli araç üreticisi Nio’nun kurucusu ve CEO’su Bin Li, “Norveç’te Nio araçları ile test sürüşü yapan her dört kişiden biri aracı satın aldı. Bu, Çin’dekinden daha yüksek bir oran. Nio markası 2022’nin sonuna kadar Norveç’in dışında en az beş Avrupa pazarında daha yer alacak” dedi.

Çinli otomobil üreticileri denizaşırı ülkelerde marka bilinirliğini güçlendirmek için mücadele ediyor. Nio, Tesla gibi şarj istasyonlarını üstleniyor. Büyük küresel otomobil üreticileri, elektrikli araçlar konusundaki pozisyonlarını korumaya devam ederken, Nio lüks otomobil pazarından bir dilim elde etmeye çalışıyor.

NIO'DAN SHANGHAİ’DE YENİ FABRİKA 

Nio, elektrikli otomobillere yönelik artan talebi karşılamak için üretim kapasitesini genişletmeyi planlıyor. Şirket, Shanghai’nin 470 kilometre batısındaki Hefei’de yeni bir fabrika inşa ediyor. Nio, bu ay fabrikada ekipman kurulumuna geçeceğini ve 2022’nin üçüncü çeyreğinde tam kapasite üretime başlayacağını duyurdu.

Yatırımcılar, Nio şirketinin gelecekteki büyüme potansiyeline güvenerek şirkete yüksek değer vermeye devam ediyor. 66,6 milyar dolarlık piyasa değeriyle Nio, şimdiden 306 milyar dolarlık Toyota Motor’dan yüzde 20’den daha fazla değere sahip.