Çip devinden krize rağmen yüzde 30 büyüme hedefi

Yayınlama: 08.06.2022 13:44:00 Güncelleme: 08.06.2022 19:10:02

Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC, çip endüstrisinde yaşanan krize rağmen 2022 yılında gelirlerinin yüzde 30 artmasını beklediklerini duyurdu

Çip devinden krize rağmen yüzde 30 büyüme hedefi

Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), makro ekonomik belirsizliklere rağmen elektronik ürünlerde talebin dirençli olacağına işaret ederek 2022 yılında gelirlerinin yüzde 30 artmasını beklediğini açıkladı. Satış büyümesi 2021 yılında yüzde 24,9 olmuştu.

TSMC’nin tahminleri enflasyonun kalıcı olacağı, Ukrayna’da yaşanan savaş ve Çin’de yaşanan kapanmaların cihazlara olan talebi düşüreceğine dair endişelerin yaşandığı dönemde geldi.

Şirketin üst düzey yöneticileri bugün akıllı telefon ve bilgisayar piyasanın ciddi şekilde zarar gördüğünü tasdik ederken elektrikli araç gibi diğer alanlarda harcamaların beklentileri aştığına vurgu yaptı.

“Mevcut enflasyonun çip endüstrisine doğrudan bir etkisi olmadı. Düşen talep daha çok akıllı telefon ve bilgisayar gibi son tüketici ürünlerinde yaşanırken elektrikli araç talebi hala çok güçlü ve bazı noktalarda tedarik seviyemizi aşabiliyor dolayısıyla stok ayarlamaları yapıyoruz” diyen Liu, “Kapasite kullanım oranı bu yılın sonuna dek dolu olacak” ifadelerini kullandı.

TSMC, daha önce 17,6 milyar dolar olan bu çeyrek için gelir tahminini 18,2 milyar dolar olarak teyit etti.