Citi'den Türk banka tahvillerinde alım önerisi

Yayınlama: 26.03.2021 15:49:00 Güncelleme: 07.04.2021 10:16:09

Uluslararası yatırım bankası Citi, elindeki Türk varlıklarını satan yabancı yatırımcılara Türk bankacılık tahvillerini önerdi. Bu öneri Türk bankalarının sendikasyon sınavı açısından da önemli bir mesaj

Citi'den Türk banka tahvillerinde alım önerisi
Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Citi, TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınma habere sonrasında piyasada yaşanan sert  satışların ardından Türk banka tahvillerinde alım yapmanın değerlendirilebileceğini söyledi.

Türk bankalarındaki pozisyonlarından Ocak ayının ikinci yarısında çıkan Citi, yükselmesi beklenen sorunlu kredi oranlarının bankacılık  sistemini vurması riskini konusunda duyulan endişeye rağmen, Türk  bankalarının sermaye yeterlilik oranlarının yüksek olduğuna işaret etti.     

Citi, olgunlaşmış, tam gelişmiyş cari işlemler krizinin  yaşanabileceğini öngören en kötü durum senaryolarına rağmen Türk  bankacılık sektörünün borç ödeme kabiliyetlerini, yeterliliklerini devam ettirmelerini beklendiklerini vurguladı.

Citi'nin bu değerlendirmesi, 6.2 milyar dolarlık sendikasyon yenilemesi için piyasaya çıkmaya hazırlanan Türk bankaları açısından da bir güven sinyali olarak değerlendiriliyor.