Citigroup, Türkiye için tahminlerini değiştirdi: Enflasyon yukarı, büyüme aşağı

Yayınlama: 13.04.2021 16:50:00 Güncelleme: 13.04.2021 16:52:38

Citigroup, Merkez Bankası başkanlığındaki değişiklik sonrasında artan risk primlerinden dolayı Türkiye için makroekonomik beklentilerini revize etti

Citigroup, Türkiye için tahminlerini değiştirdi: Enflasyon yukarı, büyüme aşağı
Citigroup, yayımladığı bir araştırma raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığındaki değişiklik sonrasında artan risk primlerinden dolayı Türkiye için makroekonomik beklentilerini revize ettiğini söyledi.

2021 yıl sonu enflasyon hedeflerini yüzde 11,7’den yüzde 15’e revize ettiğini belirten banka, güçlü baz etkisine rağmen maliyet temelli fiyat baskıları, zayıflayan kur ve artan hizmet fiyatlarından dolayı böyle bir artış öngördüklerini ifade etti.

TCMB’deki yeni başkan değişikliği sonrasındaki açıklamaların faiz indirimi ve politika değişikliği endişelerini yatıştırdığına değinen Citigroup, enflasyon görünümünde ve sermaye girişinde kayda değer bir iyileşme görülmediği müddetçe faizlerin değişmesini beklemediklerini dile getirdi.

İlk çeyrekteki güçlü büyümeye kıyasla ikinci çeyrekte yüksek risk primleri ve kur oynaklığı nedeniyle ekonomik hareketlilikle düşüş bekleyen kurum, 2021 için büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,4’e düşürdüğünü belirtti.

Yılın geri kalanında ithalat tarafında önemli bir sıkışma beklediğini vurgulayan Citigroup, bundan dolayı cari açık tahminlerini GSYH’nin yüzde 4’ünden yüzde 1,2’sine güncellediklerini söyledi.