CoinTR'den tarımsal dijitalleşme yolunda öncü adım

Yayınlama: 17.01.2024 16:15:00 Güncelleme: 17.01.2024 16:19:43

CoinTR, CoinTR PRO'da Türkiye'nin ilk tarım emtia tokenı Cropto Buğday Token'ını (CROW) ile işlem başlatıyor

CoinTR'den tarımsal dijitalleşme yolunda öncü adım

CoinTR, Türkiye'nin ilk tarım emtia tokeni CROW'u (Cropto Buğday Token) CoinTR PRO'da listeledi. Türkiye'de bir ilk olan bu listelemede, CoinTR, tarımsal ürünlere dayalı kripto varlık hizmeti, blokzincir teknolojisi ve tarım sektörünü bir araya getiren Cropto'yu yatırımcılarına sunuyor.

Cropto iş birliği ve CROW'u (Cropto Buğday Token)'in listelenmesi ile ilgili açıklamada bulunan CoinTR CEO'su Ali Eşelioğlu: "CoinTR olarak vizyonumuz doğrultusunda sadece listelemeler yapmıyoruz, yaptığımız iş birlikleri ile Türkiye'de ilklere imza atıyoruz. Bu kapsamda Türkiye'nin ilk tarım emtia token'ı olan Cropto Buğday Token'ını (CROW) CoinTR PRO'da yatırımcımıza sunduk. Cropto token'lar, Varlığa Dayalı Token (asset-backed token) özelliğiyle fiziksel dünyada karşılığı olan token olması açısından bizi çok heyecanlandırıyor. Önümüzdeki haftalarda da yine Cropto Arpa Token (CROB), Cropto Mısır Token (CROC), Cropto Fındık Token (CROF) gibi üç tarım emtia tokenlerini listeleyeceğiz. Yatırımcılarımızın da bizim kadar heyecanlanacağını öngörüyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız iş birlikleri ve stratejik ortaklıklarla farklı alanlarındaki ürünlerin - tokenlerin listelenmesini yapacağız. Dijital Geleceğin Merkezi olma yolunda attığımız sağlam adımları CoinTR ve CoinTR PRO'da yapacağımız listelemelerle destekleyip, yatırımcılarımıza sunduğumuz ürünleri çeşitlendirdiğimiz gibi, bu alanda AR-GE yapan, ürün geliştiren şirketleri de destekleyeceğiz." sözlerine yer verdi.

Cropto adına açıklamada bulunan Cropto CEO'su Demir Aksoy: "Cropto olarak, blokzincir teknolojisini kripto para piyasası kullanıcılarıyla aramızda bir köprü olarak görüyoruz. Bu anlamda, tarım ve blokzincir teknolojisini bir araya getirerek, insanlık tarihiyle eş değer tarımsal ürünleri, Cropto ile bugünün ve geleceğin yatırımına dönüştürme hedefiyle yola çıktık. Cropto token'ları, Varlığa Dayalı Token (asset-backed token) özelliğiyle fiziksel dünyada karşılığı olan token'lardır. Cropto markamızın çatısı altındaki tüm tarım ürünleri token’larımızı(Cropto Buğday, Arpa, Mısır ve Fındık Token'ları başta olmak üzere) ülkemiz, bölge ve dünya tarım sektörü ve ekonomisine kazandırmak ve bu konuda Avrupa'dan Asya'ya uzanan geniş bir bölgede ilk olmak bizler adına gurur vericidir. Bu yolculukta global arenada ve ülkemizde kripto para alım satımına aracılık etme konusunda önemli bir yere sahip olan CoinTR ile yan yana yürümek bizi çok heyecanlandırıyor. Bu yolculuğumuza CoinTR ile işbirliklerimizi geliştirerek tüm hızımızla devam edeceğiz." sözleri ile ifade etti.