Colendi’den ABD bankalarına ‘dijital dolar’ desteği

Yayınlama: 11.07.2023 11:16:00 Güncelleme: 11.07.2023 11:16:16

Fintek platformu Colendi'nin bağlı kuruluşu SETL, ABD'nin önde gelen bankalarına teknoloji desteği sağladı

Colendi’den ABD bankalarına ‘dijital dolar’ desteği
Fintek hizmetleri platformu Colendi’nin bağlı kuruluşu, Londra merkezli blok zinciri mutabakatları ve ödeme sağlayıcısı SETL, bankalar ve diğer finansal kurumlar arasındaki finansal mutabakatların daha verimli ve hızlı gerçekleştirilebilmesi için önemli bir çalışmaya imza attı.  SETL, ABD'nin önde gelen bankalarına teknoloji desteği sağladı.

New York Merkez Bankası’na bağlı New York İnovasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Citi, Bank of America, US Bank, HSBC, Bank of New York, Wells Fargo Bank, TD Bank, Mastercard ve SWIFT dahil olmak üzere ABD'nin en büyük finans kurumlarından bazıları da yer aldı.

SETL CEO'su Anthony Culligan, "Bu çalışma, yeni bir tür mutabakat ortamının heyecan verici bir testini ortaya koydu. Sonuçlar, bankaların müşterileri arasında gerçek zamanlı olarak karmaşık değer transferleri gerçekleştirmek için DLT defterlerini potansiyel olarak senkronize etmelerinin mümkün olduğunu gösterdi. Çalışma ayrıca, hem geleneksel hem de DLT defterlerinde çalışabilen programlanabilirliğe ve akıllı sözleşmelere uygulanabilir bir yaklaşımı gösterdi. RLN ağ tasarımı, gelecekteki yenilikler için uygun bir ortam sunuyor. Bu alanda gelecekte yapılacak teknik araştırmaları memnuniyetle karşılıyoruz” açıklamasını yaptı.