Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kur ve faiz mesajı!

Yayınlama: 01.12.2021 13:16:00 Güncelleme: 01.12.2021 13:16:45

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Faiz düştüğünde paradan para kazanan dışında kimsenin kaybı olmaz. Kur dediğin bugün artar, yarın düşer. Enflasyon dediğin bugün artar, yarın düşer." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kur ve faiz mesajı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-  Tayyip Erdoğan dün ne dediyse bugün de aynısını söylüyor. Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle alem biliyor.

- Kur ve fiyat artışından kaynaklanan olumsuzlukları dikkatle takip ediyoruz.

- Kurla ilgili beklentinin rakam değil, istikrar olduğunun farkındayız.

- Kurdaki ve fiyatlardaki yükselişin makul sınırları aşan kısımları yeni ekonomi politikamızın sonucu değil, o politikaları engelleme girişimlerinin neticesidir.

- Türkiye pek çok gelişmekte olan ülkenin yerinde saymasına neden olan yüksek faiz para politikasını terk etti. Bunu yerine, yatırım, istihdam ve üretimi esas alan büyüme stratejisine geçmiş bulunuyoruz.

- Üçüncü çeyrek büyümesi 7.4 olarak açıklandı. Bu büyüme oranıyla G-20 içinde ilk sırada yer alıyoruz.

- Doğrusu bizim yaptığımızdır. Tüm sektörlerde kapasite büyütme yarışındayız. Artık faiz oranını dayatmaya göre değil ülkemizin ihtiyacına göre belirleyeceğiz.

- Faiz düştüğünde paradan para kazanan dışında kimsenin kaybı olmaz. Kur dediğin bugün artar, yarın düşer. Enflasyon dediğin bugün artar, yarın düşer. Ekonomide de dünya beşten büyüktür diyoruz. 

- Stokçulara evelallah bu ülkeyi biz mezar edeceğiz.

- Stokçuluk bizim dinimizde haramdır, bunu yapamazsınız. Yapanlar varsa, bunun bedelini ödeyecekler.