Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kripto para açıklamaları trend oldu

Yayınlama: 19.09.2021 12:38:00 Güncelleme: 19.09.2021 12:49:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kripto para ile savaşacağız" açıklamaları sosyal medyanın 1 numaralı gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kripto para açıklamaları trend oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gençlerle buluşmasında yaptığı kripto para açıklaması twitterda TT oldu yani 1 numaralı gündem oturdu. Özellikle kripto para yatırımcılarının gündemine oturan açıklamalarında bir gencin 'kripto para' sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Bir defa bizim bu kripto paraya açılma diye bir derdimiz kesinlikle yok. Onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var" dedi.

Bir gencin “Benim sorum, kripto parayla alakalı. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası, dijital Türk Lirası platformu kurdu. Bu kararla acaba Türkiye kripto paraya mı açılmayı planlıyor? Biz açıkçası, gençler olarak ailelerimize bu konuda cevap veremiyoruz. Sizin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyoruz” sorusunu Erdoğan, “Bir defa bizim bu kripto paraya açılma diye bir derdimiz kesinlikle yok. Onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var. Onlara da böyle bir prim zaten asla vermeyiz. Vermeyeceğiz de. Biz şu anda bu konuda kendi asli hüviyeti olan paramızla yola devam edeceğiz” diyerek yanıtladı.

Erdoğan, “Binali bey ne diyorsun?” diyerek bu konuda sözü AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'a bıraktı. Binali Yıldırım ise şunları söyledi: "Kripto para maalesef mağduriyetlere de kapı açıyor. Dolayısıyla çok ciddi denetime ihtiyaç gösteren bir şey. Bir nevi hayali bir geleceğe yönelik satış yapılıyor ve ondan sonra bunun kötü örneklerini gördük, mağdur olanları da gördük. İleride takdirinizle bu istismarları, yanlışları önlemek için devlet olarak, hükümet olarak bazı düzenlemeler yapmak gerekebilir. Onunla ilgili çalışmalar başlatıldı."

Erdoğan ve Yıldırım'ın bu açıklamaları kripto para yatırımcılarının gündemine bomba gibi düştü. Özellikle kripto para yatırımcılarının sıklıkla kullandığı twitter'da başlık TT oldu.
Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren kripto para yatırımcıları, bu açıklamaları "Geleceği görememek" olarak nitelendirirken diğer yandan Merkez Bankası ve SPK'nın bu konudaki teknik çalışmaları da hatırlatıldı.

KRİPTO PARA DÜZENLEMESİNDEKİ GECİKMENİN SEBEBİ ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALRINDA MI SAKLI?
Bilindiği üzere kripto paralar ve kripto para borsalarına yönelik yasal altyapı çalışması Ankara merkezli olarak devam ediyor ve çalışmaların artık son aşamaya geldiği biliniyor. Önce Eylül ayı içerisinde yayınlanması beklenen düzenleme için daha sonra Ekim ayı telaffuz edilmişti. Fakat Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçtiğimiz günlerde gazetecilerle buluşmasında Merkez Bankası'nın bu konuda bir acelesi olmadığını, birkaç ay önce getirilen düzenlemenin kara para akışının önünü kesmek için çıkarıldığını ve bunda da başarılı olduğunu söylemiş, yani yasal düzenlemenin daha da gecikebileceği sinyalini vermişti. Erdoğan'ın son kripto para açıklamalarının ise bu gecikmenin temel sebebi olup olmadığı yani Ankara'da halen bu konuda bir kafa karışıklığı olup olmadığı konusundaki tartışmaları alevlendirdi.