Deloitte'un anketinden çıkan çarpıcı sonuç: Blockchain ana akım oldu

Yayınlama: 23.08.2021 11:24:00 Güncelleme: 23.08.2021 11:34:28

Deloitte'un 1280 finans yöneticisi ile yaptığı ankete göre ezici bir çoğunluk eski bankacılık sisteminin artık ömrünü tamamladığına inanıyor

Deloitte'un anketinden çıkan çarpıcı sonuç: Blockchain ana akım oldu
Deloitte tarafından ankete katılan küresel finans yöneticilerine göre, Bitcoin ( BTC ) gibi kripto para birimlerinin altında yatan teknoloji olan Blockchain, halihazırda bir ana akım popülerliğine ulaştı.

Deloitte'un 2021 Küresel Blok Zinciri Anketi'ne göre, finansal hizmetler endüstrisi (FSI) yöneticilerinin yüzde 81'i blok zinciri teknolojisinin "geniş ölçüde ölçeklenebilir" olduğuna ve ana akım olarak benimsendiğine inanıyor.

Geçen Cuma yayınlanan raporda Brezilya, Çin, Almanya, Hong Kong, Japonya, Singapur, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri merkezli 1.280 FSI uzman ankete katıldı. Anket, blok zinciri ve kripto para birimleri hakkında "en azından genel bir anlayışa" sahip olan genel FSI katılımcılarının yanı sıra "FSI Öncüleri"ni veya işlerine veya üretimlerine blok zinciri araçlarını zaten yerleştirmiş olan katılımcıları kapsıyordu.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 73'ü, blok zinciri veya dijital varlıkları benimsemezlerse firmalarının rekabet avantajı fırsatını kaybedeceğine dair endişelerini dile getirdi. FSI Öncüleri alt kümesi arasında, yanıt verenlerin yüzde 97'si blok zinciri uygulamalarının işletmelerinin rekabetçi kalması için çok önemli olduğunu belirtti.

FSI'nin blok zinciri ve dijital varlıklar konusundaki duruşunu belirleyen ankete rağmen, ankete katılanların yüzde 71'i siber güvenliğin daha geniş dijital varlıkların benimsenmesinin önündeki en büyük engel olduğunu belirtti. FSI Öncüleri arasında, ankete katılanların yüzde 73'ü, kriptonun benimsenmesini engelleyen başlıca engel olarak düzenleyici engelleri belirtti. Genel olarak yanıt verenlerin yüzde 65'i mevcut eski finansal altyapıyı ana akım blok zincirinin benimsenmesinin önündeki en büyük engel olarak tanımladı.

Deloitte Danışmanlık müdürü Linda Pawczuk, “Geçen yıl, küresel finansal ekosistemin dijital varlıklar tarafından desteklenen yeni iş modelleri hakkında nasıl düşündüğü ve bunun finansal altyapıda nasıl anlamlı bir rol oynadığı konusunda önemli bir değişiklik gördük” dedi. Anket, eski tip bankacılık sisteminin “temelde ömrünü doldurduğunu” gösterdi.

Deloitte'un geçen yılki Küresel Blok Zinciri Anketine göre, büyük küresel teknoloji şirketlerinden yanıt verenlerin yaklaşık yüzde 40'ı üretimde blok zincirine sahipti ve yaklaşık yüzde 90'ı blok zincirinin önümüzdeki üç yıl içinde daha önemli hale geleceğine inanıyordu.