Desing Week Türkiye 17-18 Aralık’ta İstanbul’da

Yayınlama: 15.12.2021 15:03:00 Güncelleme: 15.12.2021 15:20:02

Desing Week Türkiye Ticaret Bakanlığı ve TİM’in koordinasyonuyla 17-18 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek

Desing Week Türkiye 17-18 Aralık’ta İstanbul’da

Ticaret Bakanlığı ve TİM’in koordinasyonuyla 17-18 Aralık’ta İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek "Desing Week Türkiye (Türkiye Tasarım Haftası)" tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, bu yıl Design Week Türkiye’ye ilginin yoğun olduğunu belirterek, projeye hazırlanırken kendilerinin de oldukça heyecanlı olduklarını kaydetti.

Yerli ve yabancı sektörün duayenlerinin bu tasarım ekosistemine destek olmak için bir araya geldiğini ifade eden Gülle, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İhracatta katma değerimizin ve markalı ihracatın artırılmasına yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda, salgın döneminde daha da çok önem kazanan tasarım, markalaşma gibi konuları öne çıkarıyor, ihracatçılarımızın nicelik yerine, niteliğe odaklanmasını tavsiye ediyoruz. Ülkemiz, Küresel Tasarım sıralamalarında Almanya, Birleşik Krallık, Kanada gibi ülkeleri geride bırakarak skor bazında 7. sıraya yerleşti. Bu oldukça önemli bir başarı. Hedefimiz önümüzdeki dönemde bu başarıyı daha da ileriye taşıyarak, ilk 5 ülke arasına girmek. Bu hedefe ulaşmak adına Design Week Türkiye oldukça önemli bir sorumluluk üstleniyor.”

"DESİGN İSTANBUL PROJESİ SÜRATLE DEVAM EDİYOR"

Gülle, TİM’in "Design İstanbul" projesi çalışmalarının da süratle devam ettiğini aktararak, Design Week Türkiye’den edindikleri tüm kazanımları, doğrudan yansıttıkları bir proje hazırladıklarını anlattı.

Design İstanbul projesi kapsamında, dizayn yarışmalarından dizayn sokaklarının kurulmasına, Design İstanbul müzesinden yenilikçi çalışma alanlarının oluşturulmasına kadar geniş bir perspektifte çalışmaları ele aldıklarını belirten Gülle, “Projeyle İstanbul'u dünyada önemli bir tasarım destinasyonu haline getirmenin yanı sıra tasarım ürünlerinin ihracatını artırarak yaratıcı endüstrilerin ihracatını geliştirmeyi arzuluyoruz.” dedi.

Gülle, yıl boyunca dünyanın dört bir yanından önemli tasarımcıların katılacağı Design İst konuşmalarıyla tasarım dünyasının nabzını tutacaklarını ifade etti.

Küresel tedarik zincirinde yeni bir dönemin başladığına işaret eden Gülle, “İhracat ailemiz, tedarik zincirindeki bu kırılmayı lehine kullanmayı başardı. Bu başarıyı sürdürülebilir kılmak adına, tasarımın gücüne inanıyoruz. Çünkü önümüzdeki bu süreçte rekabet, sadece fiyat odaklı olmayacak. Yeni dönemde, ‘Tasarım’, ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Katma Değer’ başlıkları, rekabet gücümüzü belirleyecek unsurlar olacak.” diye konuştu.