Dijital avro anketinde çarpıcı sonuç: Mahremiyet istiyorlar

Yayınlama: 14.04.2021 09:13:00 Güncelleme: 14.04.2021 09:19:18

Avrupa Merkez Bankası dijital avro değerlendirmelerinin sonuçlarını açıkladı. Buna göre Avrupa vatandaşları dijital avroda mahremiyeti güvenliğin de önüne koydu

Dijital avro anketinde çarpıcı sonuç: Mahremiyet istiyorlar
Avrupa Yatırım Bankası (ECB), dijital avro konusunda yapılan değerlendirmelerin sonuçlarını  açıkladı.
Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar ve işletmeler dijital para biriminden en çok yüzde 43 oranı ile mahremiyet bekliyorlar.
Bunu yüzde 18 oranı ile güvenlik yüzde 11 oranı ile Avro Bölgesi çapında rahat  ödeme kolaylığı takip ediyor. Açıklamaya göre ayrıca yüzde 9 ek ödeme  maliyeti olmamasını yüzde 8 ise çevrim içi olmayan kullanımı önemsiyor.

Araştırmaya göre vatandaşlar ve işletmeler dijital avronun mevcut bankacılık ve ödeme sistemlerine entegre olmasını da istiyorlar.
Araştırmanın 2021 yılı ortasında beklenen resmi dijital avro çalışması için verilecek karara önemli katkı yapacağı da kaydedildi.

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, "Dijital avro Avrupa  vatandaşlarının ihtiyacını görürse başarılı olabilir. Dijital  avronun vatandaşların ihtiyacını karşılaması için elimizden geleni  yapacağız" ifadelerini kullandı.