Dikkat çeken uyarı: Faizdeki yükseliş oyunu tamamen değiştirebilir

Yayınlama: 01.03.2021 16:39:00 Güncelleme: 07.04.2021 14:58:17

Uluslararası Ödemeler Bankası BIS'ten piyasalarla ilgili çarpıcı bir uyarı geldi. BIS, tahvil faizlerindeki yükselişin piyasalar için görünümü tamamen değiştirebileceğini söyledi

Dikkat çeken uyarı: Faizdeki yükseliş oyunu tamamen değiştirebilir
Bank of International Settlements, global tahvil piyasalarında borçlanma maliyetlerinde geçtiğimiz ay yaşanan hızlı yükselişin finansal piyasalar için görünümü tamamen değiştirebileceğini bildirdi. 

BIS yayınladığı çeyrek dönem raporunda, tahvil getirilerinde  yükselişin insanların cari finansal piyasa şartlarının ne kadar uzun süre devam edebileceği konusunda kuşkular duymaya başlamalarına yol açtığını vurguladı. 

Raporda, tahvil getirileri için görünümün ekonominin izleyeceği patikaya ve merkez bankalarının göstereceği reaksiyona bağlı olduğu da ifade edildi.

"ENDİŞENİN SEBEBİ TAHVİLLERİN YÜKSELMESİ DEĞİL HIZLI YÜKSELMESİ"
Buna karşılık TwentyFour Asset Management, ABD Hazine kağıdı getirilerinin son  dönemde yükselmesinin tek başına piyasaları endişelendiren bir durum  olmadığını, asıl endişenin tahvil getirilerindeki artışın çok hızlı  şekilde yaşanmasından kaynakladığını bildirdi. 

"ABD Hazine kağıtlarında yukarı yönlü hareket tamamen daha iyi bir  ekonomik görünüm ile tutarlı" ifadelerini kullanan TwentyFour Asset Management, baz etkisine bağlı olarak ABD'de enflasyon verisinin  gelecek ay yükselmeye başlalyacağını belirtirken, artan emtia fiyatlarının da enflasyonda yükseliş beklentilerinde bir faktör olduğunu vurguladı. 
TwentyFour Asset Management, 2021 yılı sonunda ABD 10 yıl vadeli Hazine kağıdı getirisinin yüzde 1,50 civarında olacağını tahmin etti.