Dikkat! Soğuk hava dalgası geliyor

Yayınlama: 20.12.2021 13:57:00 Güncelleme: 20.12.2021 15:20:02

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve fırtınanın etkili olacağı bildirilirken, Trakya'da hava sıcaklıklarının cuma gününe kadar 6-8 derece arasında düşeceği öngörülüyor

Dikkat! Soğuk hava dalgası geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, yarından itibaren hava sıcaklıklarının daha da düşmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının, cuma gününe kadar 6-8 derece arasında, Edirne ve Kırklareli'nde sıfırın altında 4, Tekirdağ'da ise 2 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor.

Sıcaklıkların cuma gününden sonra mevsim normallerine yaklaşacağı tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU'DA KAR VE FIRTINA ETKİLİ OLACAK

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve fırtına etkili olacak.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak.

Yağışların Erzincan'ın batı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Iğdır'da 6, Erzincan ve Kars'ta 3, Erzurum, Ağrı ve Tunceli'de 2, Ardahan'da 1 derece olması öngörülüyor.

Gece en düşük sıcaklık Erzurum'da 0, Iğdır'da 4, Tunceli'de 2, Erzincan'da 1, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 5, Ardahan ve Kars'ta 1 derece ölçüldü.