Dirhem'e rakip olduğu iddiasıyla sahte Dubaicoin yüzde 1000 yükseldi!

Yayınlama: 28.05.2021 14:30:00 Güncelleme: 28.05.2021 14:38:45

Dubai şehrinin resmi para birimi olduğu iddiasıyla çıkarılan Dubaicoin, 24 saatte yüzde 1000'den fazla değer kazandı. Dubai Hükümeti, Dirhem'e rakip olma iddiasıyla çıkan coini apar topar yalanladı

Dirhem'e rakip olduğu iddiasıyla sahte Dubaicoin yüzde 1000 yükseldi!
Orta Doğu'da yeni kurulan bir kripto para birimi, Dubai şehri için resmi kripto para birimi olduğunu iddia ettikten sonra Perşembe günü değer kazandı. Raporlara göre, Dubaicoin adı verilen token 24 saatten kısa bir sürede yüzde 1000'in üzerinde değer kazandı.
Koinin arkasında olan Arabchain Technology adlı şirket, Arap dünyasındaki ilk halka açık blok zinciri olduğunu iddia ediyor. Bir basın açıklamasında, Dubaicoin'in yakında mal ve hizmet satın almak için kullanılacağını ve bunun Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) resmi para birimi olan Dirhem'e bir alternatif olması gerektiğini öne sürdü.
Şirket, değerinin Dubai şehri tarafından düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Şirketin basın açıklamasında şöyle denildi: "Yeni dijital para biriminin dolaşımı hem şehrin kendisi hem de yetkili komisyoncular tarafından kontrol edilecek"

Ancak dün gece geç saatlerde Dubai hükümeti tüm bu iddiaları yalanladı. Dubai hükümetinin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada para biriminin asla onaylanmadığını açıkladı. Tweet'te “Dubai Coin kripto para birimi hiçbir zaman herhangi bir resmi makam tarafından onaylanmadı. Coin'i tanıtan web sitesi, ziyaretçilerinden kişisel bilgileri çalmak için tasarlanmış ayrıntılı bir kimlik avı kampanyasıdır" ifadeleri kullanıldı.

İlginç bir şekilde, bazı raporlarda Coinmarketcap'e atıfta bulunarak Dubaicoin'in fiyatının yükseldiği iddia edildi. Ancak, yazı yazılırken, madeni para web sitesinin listelerinden kaybolmuş gibi görünüyordu. Ayrıca herhangi bir büyük kripto borsasında işlem yapılamıyordu. Bir şehir veya ülke tarafından desteklenen halka açık bir blok zinciri tabanlı kripto para birimi olması pek olası olarak nitelendirilmiyor.
Etiketler :