Disney'in başı büyük belada: Scarlett Johansson davası!

Yayınlama: 02.08.2021 18:04:00 Güncelleme: 02.08.2021 18:19:59

Marvel'ın Black Widow karakterini Disney + isimli dijital platformda yayınlanması kararı sonrası ünlü aktris Scarlet Johansson ile davalık olundu. Devamı gelebilir!

Disney'in başı büyük belada: Scarlett Johansson davası!
Marvel'ın Black Widow karakterinin beyaz perdeye aktarılması belki de pandemi döneminin en heyecan verici projelerinden biri olarak kabul ediliyordu. İlk hafta verileri gerçekten de çok büyük bir toplam gişe geliri vaat ediyordu. Fakat yapımcı Disney'in, sinema gösterimleri sürerken filmi Disney + isimli dijital platformunda da gösterime açmasıyla ortalık karıştı.

Black Widow karakterini oynayan Scarlet Johansson, Disney'in bu kararıyla kendisini 50 milyon dolarlık zarara uğrattığı gerekçesiyle şirketi dava etti. 

9 Temmuz'da Black Widow, Kuzey Amerika'da 80 milyon dolarlık ilk gişesiyle pandemi dönemi gişe rekoru kırdı ve denizaşırı ülkelerden ek bir 78 milyon dolar kazandı. Ayrıca, Disney Plus'tan 60 milyon dolar çekti. Fakat bilet satışları sonraki haftalarda keskin bir düşüş yaşadı ve şu anda dünya çapında 319 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. Bu sebeple, Black Widow tüm zamanların en düşük hasılat yapan Marvel filmlerinden biri olma yolunda ilerliyor.  

Disney'in sözleşmeyi ihlal etmesi, milyonlarca Marvel hayranını sinemalardan, ev sinemasına çekti. Dava haberini yayınlayan Wall Street Journal, Johansson'a yakın kaynakların, filmi aynı anda Disney Plus'ta yayınlama kararının 50 milyon dolarlık ikramiye kaybıyla sonuçlandığını tahmin ettiğini bildirdi. Johansson'ın dava hamlesinin benzer gerekçelerle birçok oyuncunun bundan sonra benzer davaları açmasının öncüsü olabileceği belirtiliyor.