Doğal gaz faturaları düşecek mi? Socar Türkiye CEO'sundan açıklama

Yayınlama: 24.06.2021 08:32:00 Güncelleme: 24.06.2021 08:35:50

Azerbaycan enerji devi Socar'ın Türkiye CEO'su Türkiye'nin gaz tedarik anlaşmaları masasına daha güçlü oturacağına dikkat çekti

Doğal gaz faturaları düşecek mi? Socar Türkiye CEO'sundan açıklama
Doğal gaz tedarikinde anlaşmalar yenileniyor. Türkiye’nin masaya eli daha güçlü oturacağını belirten Socar Türkiye CEO’su Gahramanov, “Maliyetlerin düşmesini bekliyoruz” dedi.

Sabah gazetesinden Barış Ergin'in haberine göre, Türkiye'nin doğal gaz  tedarik ettiği ülkelerle yaptığı sözleşmelerin bir kısmı biterken, bir  kısmı da yakın bir tarihte bitecek. Yeni anlaşmalar için başta Azerbaycan, Rusya ve İran gibi ülkelerle masaya oturacak olan Türkiye'nin Karadeniz'de kendi rezervlerini bulması da önemli gelişme  oldu.

Yeni anlaşma için görüşmelerin devam ettiği Azerbaycan'ın enerji devi Socar'ın Türkiye CEO'su Zaur Gahramanov, "Doğal gazda fiyat düşüşü  birçok değişkene bağlıdır. En etkili faktör ise arzın artması, kaynak ve tedarik imkânlarının çeşitlenmesidir. Yerli ve yenilenebilir kaynakların artması ve çeşitlenmesi ile Türkiye'nin doğal gaz maliyetinin düşmesini bekliyoruz. Karadeniz'deki rezerv keşfi gibi yeni rezervlerin işletime alınması da arzı artıracak, Türkiye'nin elini güçlendirecektir. Tüm bunlar fiyatların tüketici lehine değişmesinde etkili olabilecek etkenler. Pandemi şartları devam ettikçe kısa vadeli fiyat öngörüleri yapmak çok mümkün değil" şeklinde konuştu.