Doğan Grubu, Danimarkalı ortağıyla yolları ayırdı

Yayınlama: 26.04.2021 18:27:00 Güncelleme: 26.04.2021 18:40:28

Doğan Grubu, yayıncılık alanında yıllardır ortaklık yaptığı Doğan Egmont Yayıncılık'ta, Danimarkalı ortağının hisselerini satın alarak tek pay sahibi haline geldi

Doğan Grubu, Danimarkalı ortağıyla yolları ayırdı
Uzun zamandır sessizliğini koruyan Doğan Grubu'ndan son dönemde vitrine yeniden dönüş sinyalleri gelmeye devam ediyor. Galata Wind halka arzının ardından yeni halka arzlar da gerçekleştireceğini açıklayan Doğan Grubu, yayıncılık alanında yıllardır ortaklığını devam ettirdiği Egmont ile ortaklığını da sona erdirdi.
Yüzde 50 Egmont ortaklığı ile yoluna devam eden Doğan Egmont Yayıncılık'taki Danimarkalı ortağa ait payların tamamı Doğan Grubu tarafından satın alındı ve şirketteki tek pay sahibi olarak Doğan Grubu kaldı. Doğan Grubu tarafından KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermayesine %50 oranında iştirak ettiğimiz tamamen ödenmiş 17.550.000 TL sermayesi bulunan, Egmont International Holding A/S ("Egmont") ile müştereken kontrol ettiğimiz iştirakimiz Doğan ve Egmont Yayıncılık ve Yapımcılık Ticaret A.Ş.'de ("Doğan Egmont") Egmont'un sahibi bulunduğu beheri 1 TL itibari değerdeki toplam 8.775.000 adet payı temsil eden nama yazılı pay senedinin satın alınması ve devir işlemleri  26.04.2021 (bugün) tarihinde gerçekleştirilmiş olup "Kapanış" işlemleri bugün itibari ile tamamlanmıştır. Böylelikle Doğan Egmont'un tek pay sahibi Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. olmuştur."