Dogecoin milyoneriyle tanışın

Yayınlama: 14.05.2021 15:54:00 Güncelleme: 14.05.2021 16:05:53

5 Şubat'ta Dogecoin'e 180 bin dolar yatıran Glauber Contessoto, bugün 2 milyon dolar değerinde dogecoin'in sahibi. O satmayacağım dese de son yılların en değerli şakası konusunda kafalar çok karışık

Dogecoin milyoneriyle tanışın
Glauber Contessoto, 15 Nisan’da bir “dogecoin milyoneri” olduğundan beri elindeki Doge'ları tutumaya devam ediyor. Hatta düşüşlerde daha da fazlasını almış. Contessoto, 5 Şubat’ta yaklaşık 4,5 sent olarak fiyatlandırıldığında dogecoin’e 180.000 doların üzerinde yatırım yaptığını ve bir daha da dönüp asla geriye bakmadığını söylüyor.

33 yaşındaki Contessoto, "[dogecoin’in] düşeceğini de önceden tahmin etmiştim. Bu tahminim de gerçekleşti" diyor.

Nitekim, Elon Musk’ın NBC’nin “Saturday Night Live” programına çıkacağı beklentisiyle Cumartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73 sente ulaştıktan sonra, Tesla CEO’sunun TV’de Bitcoin kararının "aceleci bir karar olmuş olabileceği" açıklamasıyla Dogecoin 50 sentin altına düştü .

Contessoto, SNL’de yaşananları, 20 Nisan’da topluluk tarafından ilan edilen “Doge Günü”nde yaşananlara benzetiyor.

“O tarihe kadar geçen bütün hafta, herkes heyecanlanıyor, fiyatlar hızla artıyordu. Sonra da çöktü,” diyor. Yani Contessoto'ya göre yaşananlar basmakalıp.

Perşembe günü, dogecoin, Musk’ın Tesla’nın çevre endişeleri nedeniyle otomobilleri için ödeme olarak bitcoin’i artık kabul etmeyeceğini açıklamasının ardından 40 sentin altındaki düşüşünü sürdürdü .

Ancak Musk , "Sistem işlem verimliliğini artırmak için doge geliştiricilerle birlikte çalıştığını" tweetledikten sonra Perşembe gecesi fiyat tekrar yükselmeye başladı . Musk geçtiğimiz günlerde Tesla’nın Dogecoin’i kabul edip etmemesi konusunda bir Twitter anketi yapmıştı.

Bu dalgalanma, uzmanların dogecoin’e diğer kripto para birimlerinden daha fazla şüpheci olmasının da bir diğer nedeni aslındaç Dalgalanmlar nedeniyle Dogecoin'in oldukça spekülatif olduğu ve sosyal medyadaki söylentilere dayanan bir sözde fenomen ticareti olduğunu söylüyor. Yatırımcıların ciddi zarara uğrayabileccekleri konusunda uyarıyorlar.

Örneğin, bir kripto boğası ve Galaxy Digital’in kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz, daha önce CNBC'de Bitcoin’in 12 yıldır büyüyen “iyi düşünülmüş, iyi dağıtılmış bir değer deposu” olduğunu söylemişti. Dogecoin ise “tam anlamıyla tüm arzın yüzde 30′una iki kişinin sahip olduğu bir sistem. Bitcoin’in ayrıca Dogecoin'de mevcut olmayan kapsamlı ve iyi finanse edilen bir ekosistemi var. Uzmanlara göre Dogecoin’in de Bitcoin gibi bir arz sınırı yok, tüm bunlar onu  çok daha riskli bir yatırım yapıyor.

Ancak dalgalanma Contessoto’yu endişelendirmiyor ve uzun vadede kripto para biriminde daha çok yükseliş bekliyor. Hatta dipten satın almak için daha fazla para harcadığını da açıklıyor. Örneğin Pazar günü Dogecoin 47 sent civarında işlem yaparken 14.000 $ daha yatırım yapmış.

Contessoto, sahip olduğu diğer kripto para birimlerini satarak kazandığı parayı ve günlük iş maaşından faturaları ödedikten sonra kalan parayı kullandığını söylüyor. (Contessoto, Los Angeles’ta bir müzik şirketinde çalışıyor.)

Contessoto, “Uzun zamanımı aldı, ama böyle şeyleri nasıl sindireceğimi öğrendim” diyor. Warren Buffett’ın hisse senetleri hakkında söylediği gibi, kârınızı garantilemenin tek yolu uzun vadeli tutmaktır . Ve buna tüm kalbimle inanıyorum. ”. Aman buraya dikkat, bu sözleri söyleyen Warren Buffett kesinlikle bir kripto para hayranı değil ve kripto paraların bir değeri olmadığını söylüyor!

Perşembe günü saat 19:00 itibariyle, Contessoto’nun dogecoin bakiyesi 2,03 milyon doların üzerine çıkmış durumdaydı.