Dolar enflasyon verisi öncesi yükselişte, Borsa'da kar realizasyonları

Yayınlama: 03.11.2021 09:16:00 Güncelleme: 03.11.2021 09:23:12

Bugün açıklanacak enflasyon verisi sonrasında bu ayın sonuna doğru açıklanacak faiz kararına ilişkin tedirginlik dolarda yukarı bir seyre neden oluyor. Borsada ise 10 gün ardarda yükselişin kar realizasyonları görülüyor

Dolar enflasyon verisi öncesi yükselişte, Borsa'da kar realizasyonları
Bugün piyasalar için enflasyon günü. Saat 10:00'da açıklanacak olan enflasyonun yüzde 2'den fazla geleceği beklentisi dolarda yukarı hareketi tetikliyor. Açıklama öncesi dolardaki yukarı hareketin çok yüksek olmadığı da gözden kaçmıyor. Foreks anketine göre beklenti Ekim 2021 enflasyonunun aylık yüzde 2.61, yıllık bazda yüzde 20.18.
Bu da bu ay gerçekleşecek olan PPK toplantısında faizler üzerindeki yukarı yönlü baskıyı artırıyor. Yeni bir faiz indiriminin TL'nin değeriyle enflasyon arasındaki makasın daha da açılmasına neden olacağı beklentisi TL'nin dolar karşısında da erimesine neden olabilecek bir gelişme. Dolar kuru saat 09:26 itibariyle 9.6299 TL seviyesinde. 
Buna karşılık enflasyon verisinin açıklanmasına yakın saatlerde dolardaki yükseliş hızlanmaya başladı. Saat 09:53 itibariyle dolar 9.66 TL seviyesinde.
Borsa İstanbul'da ise 10 işlem günü ardarda toplamda yüzde 9'u bulan yükselişlerin ardından dün de dikkat çektiğimiz kar realizasyonları geldi. Satışların çok güçlü olmadığı seans kapanışındaki düşüşün bugün de kısmen devamı bekleniyor. 

Altın fiyatları ise dün başlayan ve bugün de devam edecek olan Fed toplantılarına endekslenmiş durumda. Fed'in varlık alımlarının azaltılması konusunda tarihi vereceği beklentisi ABD tahvil faizlerini düşürürken ABD hisse senetlerinde rekorlar getirdi. Bu da altındaki zayfı düşen seyri destekliyor.